In verband met aanhoudende drukte kunnen de vermelde levertijden tijdelijk oplopen. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen. 

0
ma t/m vr 08:30 tot 17:30
0344 - 640 200

De evolutie van de bedrukte promotie pen in kaart gebracht

Met meer dan 55 jaar ervaring in de branche hebben we mooie evoluties binnen relatiegeschenken mee mogen maken. Een van onze favorieten is de evolutie van de promotie pen. Een belangrijk “kindje” van ons, aangezien de oprichter ooit is begonnen met de verkoop van enkel pennen. Tegenwoordig is dit artikel een belangrijk onderdeel van de marketingmix en zijn de opdrukmogelijkheden bij pennen eindeloos. Hoe wij de promotie pen hebben zien evalueren, dat vertellen we je graag.

Hoe het begon

Een hele tijd geleden, meer dan 55 jaar terug, begon onze oprichter met het volgen van zijn passie. Hij begon met het verkopen van pennen, een kantoorartikel dat overal nodig is. Het aanbod van kantoorartikelen is altijd zeer divers geweest, maar meer dan 50 jaar geleden begon het enkel met de pen. Helaas was het aanbod toen minder breed dan nu. Iedereen had bijna dezelfde pen, zonder enige personalisatie. Daar zag onze oprichter kansen in en ging al snel over naar het bedrukken van pennen.

Een persoonlijke noot

Een belangrijk drukmachine voor het bedrukken van pennen is de tampondrukker. Hierbij wordt er als het ware een stempel op de pen gedrukt. Dit kon lang maar in één kleur, maar al snel werd de techniek ontwikkeld om dit in meerdere kleuren te doen.

Hoewel deze machine hedendaags nog steeds een belangrijk onderdeel is in het machinepark, is deze ondertussen ook verder geëvalueerd. Van handmatig stempelen op de pennen ging dit over naar het automatisch bedrukken met de tamponstempel. Hiermee konden promotie pennen sneller en nauwkeuriger gedrukt worden. En nu zijn we nog veel verder met het machinaal bedrukken van promotie pennen.

Van één kleur en één positie naar custom design

Tegenwoordig is het niet alleen mogelijk om je pen te bedrukken, maar is het ook mogelijk om deze volledig te customizen. De verschillende druktechnieken zijn nu zo ver dat het kan gaan van een all over bedrukking tot een opvallende full colour opdruk. Hierdoor is het niet alleen mogelijk om een pen met logo of naam te bedrukken. Het is zelfs mogelijk om je compleet eigen design of foto op de pen te laten drukken. De bedrukte pen wordt hiermee een professioneel verlengstuk van jouw merk.

Daarnaast is het tegenwoordig ook mogelijk om de pennen te personaliseren. Ook dit kan op diverse manieren. Waarbij het voorheen enkel mogelijk was op metalen pennen door middel van gravering, is het nu ook mogelijk op andere pennen en met behulp van andere druktechnieken.

Meer weten over pennen?

Wil je meer weten over de evolutie van promotie pennen? Welke mogelijkheden er zijn? Of, wat promotie pennen voor jou kunnen betekenen? Dan kan je altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder.

Terug naar boven