In verband met aanhoudende drukte kunnen de vermelde levertijden tijdelijk oplopen. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen. 

0
ma t/m vr 08:30 tot 17:30
0344 - 640 200

Gadget van de maand: de zonnebril “Simpleton” voor de eerste zonnige dagen

Zonnebril BedrukkenMet de eerste echte lentedagen achter de rug en de zomer in aantocht is het in onze blog tijd voor een nieuwe gadget van de maand. Om goed in de zomerstemming te komen hebben wij daarom dit zonnige geschenkartikel uitgezocht: de Simpleton zonnebril! Met een zonnebril beperkt u de eventuele overlast van de zon en zijn uw ogen beter beschermd. Maar hoe werkt dit nou precies? Wij zochten het voor u uit.

Waarom een zonnebril?

Zoals de naam natuurlijk al doet vermoeden hebben deze bril en de zon iets met elkaar te maken. De bril beschermt uw ogen tegen het licht en gevaarlijke straling. Maar op de vraag hoe een zonnebril nu precies werkt hebben maar weinig mensen een goed antwoord. De voornaamste straling waar de bril tegen beschermt is ultraviolet licht. Ultraviolet licht kan bij langdurige blootstelling het hoornvlies ernstig beschadigen. Het hoornvlies is op haar beurt weer benodigd voor het transporteren van vocht naar de ogen. Daarnaast kan te veel zonlicht leiden tot sneeuwblindheid. Bij deze pijnlijke en vervelende aandoening kan knipperen en het bewegen van de oogbal pijnlijk worden.

Maar wat doet die zonnebril nou?

Het glas van een zonnebril is dusdanig gemaakt dat dit uit verschillende laagjes bestaat. Elk laagje heeft vervolgens een eigen functie. Zo buigen de lagen onder andere het felle zonlicht af, wordt het UV licht gefilterd en wordt de interne reflectie gereduceerd. Op deze manier is het licht dat uw ogen binnenkomt niet meer zo schadelijk als voorheen en neemt uw zichtvermogen en waarneembaarheid met fel zonlicht toe. 

Verschillende soorten brillen

Tegelijkertijd is het van belang om goed te kijken in welke categorie de UV-bescherming van uw zonnebril valt. De volgende categorieën worden onderscheiden: Categorie 0 – Comfort en vormgeving, Categorie 1 - Getemperd zonlicht, Categorie 2 - Normaal zonlicht, Categorie 3 - Sterk zonlicht en Categorie 4 - Uitzonderlijk zonlicht (niet geschikt voor weggebruikers). Wanneer u op een zomerse dag goed beschermd wilt zijn tegen de zon raden we aan om minimaal een categorie 3 zonnebril te dragen.

Zonnebril BedrukkenDe Simpleton zonnebril beschikt over UV 400 bescherming en valt daarmee in categorie 3. Daarnaast heeft de bril een uniek en speels design. De bril is leverbaar in de kleuren: wit, geel, rood en lichtblauw en is uiteraard naar wens te bedrukken met uw logo of bedrijfsnaam. Hiermee is de bril een uitstekende keuze wanneer het aankomt op het kiezen van een relatiegeschenk. Heeft u vragen of zoekt u liever een ander zomers geschenk neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u uiteraard graag bij het vinden een geschikt relatiegeschenk!

 

Terug naar boven