In verband met aanhoudende drukte kunnen de vermelde levertijden tijdelijk oplopen. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen. 

0
ma t/m vr 08:30 tot 17:30
0344 - 640 200

Gadget van de maand: sport shaker voor sportieve dagen

Shaker BedrukkenDe actieve sportieveling weet dat (zware) trainingen gepaard gaan met goede voeding. Een eiwitrijke maaltijd voor de training is een must. Shakes zijn goede vervangers, waardoor de sporters ten alle tijden voldoende eiwitten binnenkrijgen. Maar wanneer neem je een shake en welke shakebeker past het best bij u? Wij geven antwoord op al uw vragen.

Wanneer maak je gebruik van eiwitshakes?

Tijdens het sporten ontstaat er spierschade. De aminozuren uit eiwitten helpen bij het herstel van de spieren. Bij fanatieke sporters mag dit dus absoluut niet ontbreken. Eiwitten wordt vooral veel uit voeding gehaald, bijvoorbeeld uit kip, vis en melk. Een andere bron van eiwitten is een eiwitshake. Dit is dé perfecte bron om snel en makkelijk aan eiwitten te komen.
Een eiwitshake kan vooral handig zijn als je:

  • te weinig eiwitten eet
  • twee tot drie uren voor de training geen eiwitten hebt gegeten
  • op zoek bent naar een heel geconcentreerde eiwitbron

In Nederland geldt de aanbeveling van 1,2 tot maximaal 2 gram eiwit per kilogram eiwit voor wedstrijdsporters. Voor alle amateur- en recreatieve sporters geldt een norm van ongeveer: 0,8 – 1 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht.

Het voordeel van shakes is dat dit sneller afbreekt in het lichaam. Bovendien is het in de drukke samenleving niet altijd gemakkelijk om een eiwitrijke maaltijd te bereiden en te nuttigen voor het sporten. De tijd tussen het werk en sporten moet efficiënt ingezet worden. Een shake is daarvoor een perfecte en snelle oplossing. Daarbij komt nog dat het eiwitpercentage bij shakes ook hoger dan bij vlees of vis. Overigens is een goede maaltijd niet weg te denken. Eiwitshakes bestaan alleen uit eiwitten. Een goede maaltijd is nodig om voldoende ‘overige’ voedingsstoffen binnen te krijgen.

Uw eigen shaker bedrukken met naam of logo

Shaker BedrukkenMet de diverse shakers kunt u heel eenvoudig uw eigen shake maken. De Shaker Sport is een casual shaker en past hierdoor bij iedere doelgroep. Dankzij de schaalverdeling in ml en een extra bakje aan de onderzijde voor proteïne poeder is het gemakkelijk om snel een proteïne shake klaar te maken alvorens het sporten.

De echte fanatieke sporters kunnen kiezen voor de proteïne shaker Firm. Deze shaker bestaat uit 2 compartimenten van elk 350 ml. Zo kunt u meerdere malen per dag een shake nuttigen. Of u kunt twee verschillende shakes maken, wellicht één voor u en één voor uw sportpartner. De shaker Firm heeft, in tegenstelling tot de Shaker sport, geen apart opbergvakje voor het eiwitpoeder. Overigens is deze fles wel lekvrij en voorzien van een inhoudsaanduiding in ml en oz. Wilt u een shaker inzetten als promotiemateriaal? De shakebeker is een goedkope variant, maar beschikt ook over alle onmisbare functies van een shakebeker, zoals een zeefje en diverse maataanduidingen.

Kies zelf welke shaker bij u en uw relaties past. Voor persoonlijk advies of een offerte op maat kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Terug naar boven