In verband met aanhoudende drukte kunnen de vermelde levertijden tijdelijk oplopen. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen. 

0
ma t/m vr 08:30 tot 17:30
0344 - 640 200

Relatiegeschenken in uw marketingbudget

Bent u al bezig de budgetten voor 2016 in kaart te brengen? Vergeet dan niet één van de belangrijkste en meest effectieve marketingmiddelen: relatiegeschenken! Nog niet overtuigd van de meerwaarde van relatiegeschenken? In dit blog item zetten wij de meerwaarde van relatiegeschenken nog eens op een rijtje.

Effectiviteit bij de ontvangers

Relatiegeschenken zorgen voor een grote impact bij iedere doelgroep. Een mailing wordt pas echt als positief ontvangen wanneer er een klein presentje bij zit. Ook op beurzen verhoogd u de attentiewaarde van uw stand door promotionele items weg te geven. 51% van de ondervraagden heeft een positieve houding tegenover reclame als er relatiegeschenken in het spel zijn. Een derde (33%) krijgt zelfs een aankoopimpuls.

Vooral in de fase waarbij klanten ambassadeurs worden van uw merk, kunnen relatiegeschenken een grote rol spelen. Meer dan een kwart van de ondervraagden geeft een positieve referentie aan de gever. Dit heeft een groot effect op oriënteerde klanten. Bovendien geeft bijna de helft (48%) aan dat zij vaker een relatiegeschenk zouden willen ontvangen. Ziet u het al voor u, uw klanten met smartphone covers, petjes, sleutelhangers en tassen bedrukt met uw eigen logo?

Relatiegeschenken versus andere media

Een relatiegeschenk is een sterk offline medium. Het herinneringspercentage is ruim 2 keer hoger dan bij tv-commercials. Ook de herinneringwaarde bij radio loopt ver achter op die van relatiegeschenken. Bovendien wordt een relatiegeschenk relatief lang bewaard waardoor uw merk nog lang in beeld komt.

Ook zijn relatiegeschenken goed in te zetten voor online marketing. Uw nieuwsbriefaanmeldingen zullen zeker stijgen als u bij de aanmelding een originele gadget weggeeft bedrukt met uw logo. Daarnaast ontvangt u op een bedrukte pen 10.000 clicks, voor bijna niks. Onze Held weet hier alles van.

Wilt u meer lezen over de impact en effectiviteit van relatiegeschenken download dan gratis ons e-book en laat u inspireren. 

Terug naar boven