0
Ma t/m vr 08:00 tot 17:00
0344 - 640 200

BSCI

Onze organisatie is lid van de Foreign Trade Association (FTA) en is hiermee deelnemer van de Business Social Compliance Initiative (BSCI). BSCI is een internationale netwerkorganisatie van +/- 2.000 leden in 30 landen met de focus op de verbetering van werkomstandigheden in de producerende landen. De organisatie hanteert één Code of Conduct voor alle leden om zo de krachten te bundelen en zo efficiënt mogelijk te handelen.

Met BSCI wordt er naar de gehele keten gekeken met een extra focus op de producenten en fabrikanten van onze relatiegeschenken. Hierbij spelen de kernthema’s Stakeholder Relations, Capacity Building en Auditing/monitoring een grote rol.

Stakeholder Relations

BSCI stimuleert de relatie en begrip tussen alle betrokken partijen, zo ook met lokale overheden, NGO’s en arbeidsorganisaties. Op deze manier worden niet alleen de fabrikanten geholpen en de werkomstandigheden verbeterd, maar worden ook de maatschappelijke problemen, zoals kinderarbeid, aangepakt.

Capacity Building

BSCI gelooft ook in het opleiden van fabrikanten en leveranciers en organiseert daarom regelmatig trainingen voor leden in Europa en in de belangrijke sourcing landen als China, India, Bangladesh en Turkije. Deze trainingen zijn bedoeld om kennis te verhogen en ownership terug te leggen bij de participerende landen.

Auditing

De BSCI audits bij de producenten worden op regelmatige basis uitgevoerd door een derde partij. Tijdens de audit worden dertien kernthema’s onder de loep genomen, waaronder No Child Labour, Ethical Business Behavior en Decent Working Hours.

Wilt u meer weten over BSCI? Neem dan contact met ons op.

Terug naar boven