• Achteraf betalen
  • Gratis levering
  • Gratis digitale drukproef
0

Corporate Social Responsibility

Corporate Social Responsibility (CSR) is de overkoepelende term voor de verantwoordelijkheid die wij als organisatie innemen in de maatschappij en hierbij hoge eisen stellen aan de sociale en ecologische footprint.

Bij Van Helden wordt CSR ingedeeld in drie belangrijke kernthema’s:

  • Productcertificering: om de veiligheid van eigen import te waarborgen
  • BSCI: om de werkomstandigheden bij leveranciers te waarbogen
  • ISO 26000: om MVO doelstelling zowel intern als extern in de organisatie vast te stellen.

Productcertificering

Verantwoorde kwaliteit is onze passie, daarom doen wij er alles aan om verantwoorde kwaliteit te bieden. Wij voeren diverse testen uit op onze eigen import relatiegeschenken om de hoogst mogelijke verzekering te bieden. Zo zijn onze relatiegeschenken voorzien van officiële en benodigde EU-certificaten die aantonen dat deze voldoen aan de Europese wet- en regelgeving, evenals de sociale naleving op de productie van relatiegeschenken.

Meer over productcertificering ►

BSCI

Onze organisatie is lid van de Foreign Trade association (FTA) en is hiermee deelnemer van de Business Social Compliance Initiative (BSCI). BSCI is een internationale netwerkorganisatie van +/- 2.000 leden in 30 landen met de focus op de verbetering van werkomstandigheden in de producerende landen.

Naast overleggen tussen importeur, leverancier en fabrikant organiseert BSCI ook overleggen met lokale overheden en arbeidsorganisaties. Op deze manier worden niet alleen de fabrikanten geholpen, maar worden ook de maatschappelijke problemen aangepakt.

Met het lidmaatschap van BSCI leveren wij als Van Helden een bijdrage aan het verbeteringsproces van de werkomstandigheden. Zo worden er namens het BSCI verschillende trainingen georganiseerd voor zowel leden als producenten en worden er regelmatig audits uitgevoerd.  

 Meer over BSCI ►

ISO 26000

Wij zijn één van de eerste distributeur van relatiegeschenken die volgens de principes van ISO 26000:2010 werkt. Deze ISO-norm bestaat uit een aantal richtlijnen op gebied van de zes kernthema's: mensenrechten, arbeidspraktijk, milieu, eerlijk zakendoen, betrokkenheid bij de gemeenschap en consumentenaangelegenheden. 

Meer over ISO 26000 ►


Met ISO 26000, BSCI en productcertificeringen voeren wij op regelmatige basis interne en externe audits uit om zo een bepaald niveau van controle en veiligheid te kunnen handhaven. Het resultaat hiervan: het hoogst mogelijke niveau van controle van producenten.

Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op

back to top