0
Ma t/m vr 08:00 tot 17:30
0344 - 640 200

Dierenbescherming

Bedankje voor vrijwilligers wordt gewaardeerd

De Dierenbescherming zet zich op allerlei manieren in voor het welzijn van alle dieren in Nederland, van gezelschapsdieren en landbouwdieren tot proefdieren en dieren in het wild. Meest bekend is de noodopvang van dieren in asiels, maar de Dierenbescherming doet veel meer; inspectiewerk, lobby en jeugdeducatie zijn andere belangrijke pijlers.

 

Zonder vrijwilligers geen collecteMarieke dierenbescherming

Om duidelijker uit te leggen wat we precies doen, organiseren we dit jaar themamaanden.
Rondom dierendag organiseren we een landelijke campagne tegen het afschieten van zwerfkatten
”,
aldus Marieke van Dijk, consulent Regionale Fondswerving bij de Dierenbescherming.
Op dit moment gaat alle aandacht uit naar de landelijke collecte. Met de organisatie daarvan zijn
we het hele jaar bezig, er komt erg veel bij kijken. De collectant is echter het belangrijkste
schakeltje in het geheel. Zonder hen geen collecte
.”

 

Bereid om mee te helpen

De collecte is een van de belangrijkste bronnen van inkomsten voor de Dierenbescherming; de organisatie ontvangt geen overheidssubsidie. “We moeten het hebben van onze leden en donateurs. Ook krijgen we geregeld giften uit een nalatenschap”, legt Marieke uit. “De collecte levert ieder jaar zo’n 1,3 miljoen euro op, een enorm bedrag. Op dit moment zetten 20.000 collectanten zich voor ons in. Dat zijn er veel, maar helaas te weinig om iedereen te bereiken. Hoe meer mensen zich een avond willen inzetten, hoe beter. Gelukkig ervaren we nog steeds veel bereidheid om te helpen. Ik vind het steeds weer bijzonder te ervaren dat mensen zich aanmelden.

 

Uitstekende service

De Dierenbescherming heeft twintig regionale afdelingen, die de collectanten aansturen. Marieke ondersteunt de afdelingen met advies over hoe fondsen en vrijwilligers te werven. “Samen met de afdelingen overleg ik ook wat leuke cadeautjes zijn voor de vrijwilligers en wijkhoofden. Want mensen doen het er uiteraard niet voor, maar zijn wel altijd blij met een attentie. Al jaren bestel ik de geschenken bij Van Helden. Waarbij de eerlijkheid me gebiedt te zeggen dat ik ook weleens voor een andere leverancier koos. Maar uiteindelijk kwam ik toch weer uit bij Van Helden, vanwege de goede kwaliteit en vooral vanwege de uitstekende service. Bij grote bestellingen kan er weleens iets mis gaan, maar bij Van Helden wordt dat altijd keurig en snel opgelost. Bij een andere relatiegeschenkenleverancier heb ik weleens lastige discussies moeten voeren. Vorig jaar bestelden we te weinig, maar Van Helden kon gelukkig snel de nodige extra artikelen leveren. Top! Ik kies altijd meerdere dingen uit de catalogus en vind het prettig als we het even in handen kunnen hebben. Van Helden doet niet moeilijk over de meerdere samples. Al die samples bewaar ik overigens, ik kijk altijd eerst even of dat nog ideeën oplevert."

 

Origineel en nuttig

Het cadeautje is een kleinigheidje, we stellen er uiteraard geen enorme budgetten voor beschikbaar”, vervolgt Marieke. “Toch probeer ik altijd origineel te zijn én iets nuttigs te kiezen. Afgelopen jaar kozen we voor een notitieblokje met pen. Erg handig, want zo konden de collectanten noteren waar niemand thuis was, zodat ze nog eens terug konden gaan. De wijkhoofden ontvingen eens een documentenmap en die zie ik bij vergaderingen nog vaak ter tafel komen. Mooi toch? Dit jaar krijgen de wijkhoofden een collegetas, voor de collectanten bestelden we ruim 10.000 sleutelhangers met ledlampje. In lime, want dat past mooi bij onze huisstijl”.

Terug naar boven