Suikerriet relatiegeschenken

Met relatiegeschenken van suikerriet heb je een geschenk in handen dat niet alleen goed is voor je eigen organisatie en de ontvanger, maar ook voor de rest van de wereld. Suikerriet wordt gebruikt in de productie van bioplastic en is daarmee een duurzaam alternatief voor plastic relatiegeschenken.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Hoe worden relatiegeschenken van suikerriet gemaakt?

Suikerriet is een grondstof dat in combinatie met ander materiaal wordt verwerkt tot een werkbaar materiaal waar relatiegeschenken gemaakt van kunnen worden. Veelal wordt suikerriet gebruikt als vervanger voor plastic en papier. Hoe werkt dat? Nadat het suiker uit de stengels van het suikerriet wordt geperst blijven de stengelresten (bagasse) over. De bagasse werd voorheen vaak enkel verwerkt in veevoer, maar wordt nu ook gebruikt voor de productie van papier en bioplastic. Relatiegeschenken van suikerriet behouden dus alle functionaliteiten zoals relatiegeschenken van ‘normaal’ plastic, maar zijn gemaakt van een natuurlijke grondstof in plaats van fossiele brandstoffen.

Waarom kiezen voor suikerriet

Suikerriet is net als tarwestro een duurzame grondstof dat gebruikt wordt voor o.a. de productie van bioplastic. Op één hectare grond kan er in één jaar ruim 80-90 ton suikerriet materiaal verbouwd worden. Dit in vergelijking met hout waar snelgroeiende houtsoorten slechts 4-5 ton opleveren op jaarbasis. Op een klein stuk grond kan dus een stuk meer verbouwd worden. Daarnaast is de productie van plastic op basis van suikerriet een stuk milieuvriendelijker. Bij deze productie worden er namelijk geen fossiele grondstoffen gebruikt zoals bij de productie van normaal plastic. De impact op het milieu is dan ook vele malen minder.

Jouw suikerriet relatiegeschenken bedrukt met logo

Omdat relatiegeschenken van suikerriet qua uiterlijk niet veel afwijken van relatiegeschenken van plastic is er ook qua bedrukking niet veel verschil te merken. De suikerriet relatiegeschenken zijn perfect om te bedrukken met jouw logo en/of tekst. Met opdruk is het niet alleen een relatiegeschenk waar jij en de ontvanger veel aan heeft. Ook de rest van de wereld profiteert mee van deze bewuste en duurzame keuze. Door het schenken van suikerriet relatiegeschenken laat je tevens zien waar je voor staat en dat je maatschappelijk verantwoord ondernemen serieus neemt.

Artikelen van suikerriet bestel je online

Via de webshop kan je heel gemakkelijk jouw eigen relatiegeschenken van suikerriet bestellen. Wanneer je een keuze hebt kunnen maken, kan je binnen enkele stappen al jouw wensen aangeven. Denk bijvoorbeeld aan de gewenste aantallen, opdrukkleur etc. Zodra wij jouw bestelling hebben ontvangen gaat onze studio aan de slag voor de opmaak van een drukproef. Dit is een digitaal voorbeeld van jouw suikerriet relatiegeschenk met opdruk. Op de drukproef kan je direct zien of het item  aan jouw wensen voldoet. Pas wanneer je 100% tevreden bent met de drukproef zullen wij het drukproces starten. Zo kom je achteraf nooit voor verrassingen te staan en heb je altijd een relatiegeschenk in handen waar je achter kunt staan.