0
Ma t/m vr 08:00 tot 17:30
0344 - 640 200

Luxe draagtas in Blijdesteijn-‘steijl’

Tiel is tegenwoordig niet alleen bekend van Flipje, ook stijlmodehuis Blijdesteijn zet Tiel op de kaart. Begin dit jaar verhuisde de winkel naar een schitterend nieuwbouwpand met meerdere vestigingen. De winkeloppervlakte verdubbelde hierdoor tot zo’n 3.500 m2. De heropening was ook aanleiding tot een restyling van het logo en de huisstijl.

Bram van Blijdesteijn vormt samen met zijn jongere broer en zus de zesde generatie van Blijdesteijn. Het familiebedrijf bestaat al 179 (!) jaar en Bram en zijn familie zijn maar al te trots op de rijke historie. Vandaar dat de voorstellen voor een nieuw logo in een strak lettertype werden afgekeurd. “Ons oude logo deed al 23 jaar dienst en raakte gedateerd”, vertelt Bram. “Maar de karakteristieke basis wilden we wél behouden, het is namelijk het handschrift van de opa van mijn vader.” Het nieuwe logo, dat gelijktijdig met de opening van het pand werd gepresenteerd, is dan ook nog altijd gebaseerd op de handgeschreven letter, die in een wat moderner jasje is gestoken. Daarnaast is een krachtig beeldmerk ontwikkeld: de letter B van Blijdesteijn. Dit beeldmerk komt niet alleen terug in de winkel, maar ook op de unieke custom made draagtassen, speciaal geleverd door Van Helden.

Trendy draagtas

Blijdesteijn is actief in het midden- en hoge segment, met maar liefst 250 toonaangevende merken voor dames en heren. Bij de hoogwaardige mode passen hoogwaardige draagtassen. Heel bewust koos Blijdesteijn voor papieren draagtassen, met een katoenen koord. “Papier is beter voor het milieu en heeft bovendien een veel mooiere uitstraling dan plastic draagtassen”, aldus Bram. “Dit seizoen kozen we voor twee varianten. De klassieke versie in blauw en champagnegoud. En een jonge, trendy tas in knaloranje.”

Ogen blijven geopend

Op de tas niet het Blijdesteijn-logo, maar het Blijdesteijn-beeldmerk: de grote B. Krachtig in al zijn eenvoud. “We bestelden van ieder zo’n vijftienduizend exemplaren in meerdere formaten. Daarmee kunnen we zo’n anderhalf jaar vooruit, samen met de mooie stoffen draagtassen die we ook nog gaan gebruiken. Intussen houden zowel wij als Van Helden ogen en oren geopend. Zien we een nog mooiere, luxere tas, dan wisselen we van model. Als wij in het buitenland zijn, of het nu voor inkoop is of tijdens een vakantie, bijzondere draagtassen gaan altijd mee naar Tiel.”

Terug naar boven