In verband met aanhoudende drukte kunnen de vermelde levertijden tijdelijk oplopen. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen. 

0
ma t/m vr 08:30 tot 17:30
0344 - 640 200

Bedrukte parkeerschijf; onmisbare relatiegeschenk in de auto

Bedenkt u eens hoe vaak u parkeert in een blauwe zone en dus een parkeerschijf nodig heeft. Het komt steeds vaker voor dat je voor parkeren moet betalen of maar voor een korte tijd mag parkeren. De bedrukte parkeerschijf is een relatiegeschenk wat dus steeds vaker van pas komt in de auto wanneer u even snel om boodschappen, naar de sportschool of naar de tandarts gaat.

Uw parkeerschijf bedrukken
Net als u, zullen ook uw relaties regelmatig moeten parkeren in een zone waar de parkeerschijf verplicht is. De bedrukte parkeerschijf is een heel nuttig relatiegeschenk om aan uw relaties mee te geven. U kunt de parkeerschijf bedrukken met uw bedrijfsnaam, logo of bijvoorbeeld een pakkende boodschap. U voorkomt met dit relatiegeschenk dat uw relaties een boete krijgen en uw bedrijfsnaam komt ook regelmatig onder de aandacht.

Hieronder vindt u enkele belangrijke wetenswaardigheden over het gebruik van de parkeerschijf.

Waar mag u parkeren met een parkeerschijf?
U mag met een parkeerschijf parkeren in een parkeerschijfzone, ook wel blauwe zone genoemd. Dit geldt alleen voor motorvoertuigen op meer dan twee wielen. Een parkeerschijfzone wordt aangeduid met het verkeersbord E10. In de blauwe zone is het gebruik van een parkeerschijf verplicht. De maximale parkeertijd staat op het verkeersbord.

Parkeerschijf instellen
Een parkeerschijf moet u zo instellen dat de pijl het tijdstip van aankomst aangeeft. Het tijdstip van aankomst mag u naar boven afronden op het eerstvolgende hele of halve uur. U moet het tijdstip van aankomst op de parkeerschijf handmatig instellen. Een parkeerschijf met een mechanisme dat het tijdstip van aankomst automatisch verschuift, mag u niet gebruiken. Door dit verbod wordt voorkomen dat een parkeerplaats te lang door hetzelfde voertuig wordt bezet.

Plek van de parkeerschijf
De parkeerschijf moet van buiten af goed zichtbaar zijn. U moet de parkeerschijf achter de voorruit van de auto plaatsen. Zo kunnen er geen misverstanden ontstaan over de plek van de parkeerschijf in de auto. De parkeerschijf is bedrukt in vier talen (Nederlands, Engels, Duits en Frans) zodat u hem in meerdere landen kunt gebruiken.
Terug naar boven