In verband met aanhoudende drukte kunnen de vermelde levertijden tijdelijk oplopen. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen. 

0
ma t/m vr 08:30 tot 17:30
0344 - 640 200

Bekijk de nieuwe collectie Agenda s en Kalenders voor 2011

...en zorg ervoor dat uw relatie uw afspraak niet vergeet!

Bent u op zoek naar een agenda of kalender voor uw relaties voor 2011? Neem dan snel een kijkje in het uitgebreide Agenda / kalender assortiment. Hier vindt u de nieuwe agenda en kalender collectie 2011. Blader ook eens door de nieuwe Agenda's / Kalenders digitale brochure voor 2011.

Maak uw keuze uit: zakagenda’s, luxe bureauagenda’s, een magnetisch memobord, wandkalenders, 3-maandenkalenders en weekkalenders. Al deze agenda’s en kalenders kunnen bedrukt worden met uw logo, bedrijfsnaam en/of boodschap. Het is zelfs mogelijk bij de A4 wandkalender om per maand een andere afbeelding aan te leveren.

Oorsprong van de kalender
Een kalender is een systeem voor het indelen van de tijd in perioden, zoals jaren, maanden, weken en dagen. Het woord kalender is afgeleid van het Latijnse woord calendae, dit was de eerste dag van de maand in de Romeinse tijdrekening. Oorspronkelijk omvatte de Romeinse kalender 304 dagen verdeeld over tien maanden plus een niet nauwkeurig omschreven aantal (ongeveer zestig) dagen in de winter.

De voorlaatste gedaante van de Romeinse kalender was de Juliaanse kalender (van -45 tot 1582); deze door Julius Caesar ingevoerde kalender die door het concilie van Nicaea werd aanvaard als officiële kalender van de kerk, was gebaseerd op een jaar van 365,25 dagen met een schrikkeldag iedere vier jaar. Het zonnejaar is echter iets korter. Op den duur ging daardoor de Juliaanse kalender echter steeds meer achterlopen. Daarom werd deze door de rooms-katholieke Kerk in 1582 door de Gregoriaanse kalender (onze huidige kalender) vervangen.

Terug naar boven