In verband met aanhoudende drukte kunnen de vermelde levertijden tijdelijk oplopen. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen. 

0
ma t/m vr 08:30 tot 17:30
0344 - 640 200

Duurzame relatiegeschenken: 5 redenen om ze cadeau te doen

Duurzaamheid en ‘groen’ zijn steeds meer de trend aan het worden – ook op het gebied van relatiegeschenken. Toch twijfelen veel bedrijven of een groen relatiegeschenk wel bij ze past. Wij geven je in dit artikel 5 redenen om je relaties toch een milieuvriendelijk cadeau te geven!

1. Goed voor het milieu

Ook al gaat deze reden niet voor iedereen op, sommige bedrijven zijn zelf al veel met maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) bezig en laten dit ook doorwerken in de relatiegeschenken die zij cadeau doen. Als je in al je arbeidsactiviteit zo groen mogelijk bent, is het logisch dat je dit ook bij het geven van relatiegeschenken doet. Voor deze bedrijven is ‘goed voor het milieu’ reden genoeg om een duurzaam relatiegeschenk te geven.

2. Goed voor uw bedrijfsimago

Het grootste deel van de bedrijven heeft MVO niet centraal staan in de onderneming maar realiseert zich wel dat het goed kan zijn voor het imago van het bedrijf. Voor veel organisaties is duurzaam beleid dan ook deels omdat het goed is voor hun naam. Belangrijk is wel dat het relatiegeschenk enigszins aansluit op uw business, want groen zijn om het groen zijn is meestal niet heel effectief. Probeer dus naast duurzaamheid ook echt een koppeling te maken tussen het cadeau en uw bedrijf.

3. Je helpt je relatie besparen

Deze reden kan onderdeel zijn van de boodschap die u naar uw relaties communiceert. Afhankelijk van het cadeau (bijvoorbeeld een eco tas of eco zonne-opladers) kun je (indirect) communiceren dat je je klant helpt besparen – hij hoeft bijvoorbeeld geen plastic tasjes meer te kopen en vermindert het stroomverbruik. Dit is echter vooral een bijkomend voordeel, want het geschenk moet vooral milieuvriendelijk en praktisch zijn.

4. Veel keus

In de tijd dat MVO nog niet zo populair was, was ook het aanbod aan duurzame relatiegeschenken redelijk schaars. Dat maakte dat veel ondernemers er voor kozen om toch een ‘traditioneel’ relatiegeschenk te geven. Nu is dat echter anders, omdat duurzaamheid in veel bedrijven centraler is komen te staan. Het aanbod van milieuvriendelijke relatiegeschenken is dan ook enorm gegroeid.

 

5. Betaalbaar

Met het feit dat er veel meer keus is in groene relatiegeschenken, is er ook meer concurrentie gekomen. Dat maakt dat de producten een stuk scherper geprijsd zijn, wat weer erg aantrekkelijk is voor ondernemers. 

6. Personaliseerbaar

Ook duurzame relatiegeschenken zijn personaliseerbaar met uw logo en huisstijl. Dat maakt dat u niet alleen een handig en milieuvriendelijk cadeau geeft; uw naam is er ook nog direct aan verbonden.  Elke keer dat uw relatie het cadeau pakt en gebruikt, wordt hij of zij aan uw organisatie herinnerd.

Van Helden heeft een uitgebreid assortiment aan duurzame relatiegeschenken. In onze webshop vindt u onder andere eco pennen, tassen, notitieboekjes en textiel. Ook hebben we speciale solar chargers voor smartphones en tablets.

Terug naar boven