In verband met aanhoudende drukte kunnen de vermelde levertijden tijdelijk oplopen. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen. 

0
ma t/m vr 08:30 tot 17:30
0344 - 640 200

Geen verbod op snoepreclame

September 2009 - Op jongeren gerichte televisiespotjes voor snoep, hamburgers en andere lekkernijen worden niet verboden. In de politiek is er geen meerderheid voor te vinden, zo bleek tijdens een onlangs gehouden debat in de Tweede Kamer over het probleem van overgewicht.

PvdA en SP voelen wel voor een verbod. Maar de meeste fracties willen vooralsnog niet verder gaan dan het leggen van druk op fabrikanten. Ook minister Klink (Volksgezondheid) wil niet te snel naar wet- en regelgeving grijpen om het probleem van ernstig overgewicht te bestrijden.

Motivatie
De Consumentenbond en de voedingsindustrie liggen al jaren in de clinch over de snoepreclame. Zelfregulering werkt niet, is de conclusie van de bond. Maar volgens Klink is er inmiddels flink wat op gang gekomen. “Als je nu naar regelgeving grijpt, haal je de motivatie weg bij de levensmiddelenindustrie,” aldus Klink.

De discussie rondom overgewicht is ook van belang voor de inzet van promotionele producten. Een streng(er) beleid in deze zou ook kunnen inhouden dat op jongeren gerichte premiums (geheel) worden verboden.

Bekijk alle snoep relatiegeschenken en snoep premiums.

Terug naar boven