In verband met aanhoudende drukte kunnen de vermelde levertijden tijdelijk oplopen. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen. 

0
ma t/m vr 08:30 tot 17:30
0344 - 640 200

LED zaklampen als duurzaam relatiegeschenk

De mogelijkheden van LED zaklampen zijn ongekend! LED heeft een zeer lange levensduur, brandt niet door en is ongevoelig voor trillingen. Traditionele gloeilampen produceren licht door een gloeidraad te verwarmen, hetgeen niet bepaald de meest energiezuinige manier is om u van licht te voorzien. In de beste gevallen wordt namelijk maar slechts 25 % van de verbruikte energie omgezet in licht, de rest verdwijnt eenvoudig als warmte.

LED's zaklampen daarentegen hebben geen gloeidraad die verwarmd moet worden, en produceren dientengevolge dus ook veel minder warmte. De beste versies werken zo'n 5 maal efficienter dan een gloeilamp, en een direct gevolg is dan ook dat bij een gelijkblijvende lichtopbrengst een LED tot 5 maal langer met zijn batterij doet.

Een ander groot voordeel is dat een LED niet doorbrandt, lampjes verwisselen behoort dus tot het verleden. De totale levensduur is ook niet slecht; 1000 tot meer dan 100.000 uur is heel gebruikelijk. Een LED zaklamp bestaat feitelijk uit een klein stukje fosfor dat geheel is ingegoten in transparante epoxyhars, dus veel degelijker gebouwd dan een gloeilamp, om hem kapot te krijgen zul je toch echt je toevlucht tot een hamer moeten nemen.

Probleem was tot voor kort de lichtopbrengst, die was eigenlijk niet om over naar huis te schrijven. Je kon er in voorkomend geval de weg mee vinden, maar dat was het dan ook wel. Tegenwoordig is er echter sprake van een geheel nieuwe generatie LED's, die qua lichtopbrengst niet onderdoen voor een gloeilampje, sterker nog, veel ervan geven zelfs aanzienlijk meer licht.

Het is een duurzaam relatiegeschenk waar u mee voor de dag kunt komen. Bekijk het volledige assortiment LED zaklampen.

Terug naar boven