In verband met aanhoudende drukte kunnen de vermelde levertijden tijdelijk oplopen. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen. 

0
ma t/m vr 08:30 tot 17:30
0344 - 640 200

Paper Mate pennen, balpennnen en pennen bedrukken

Op zoek naar een frisse en originele pen om uw bedrijf te promoten? Van Helden Relatiegeschenken  heeft een uitgebreid Papermate pennen assortiment van hoogwaardige, modern gekleurde schrijfwaren voor een aantrekkelijke prijs. De Paper Mate pen wordt het meest gekozen als het gaat om promotionele pennen. Ook luxe pennen worden zeer gewaardeerd door de ontvanger.

Wat is een balpen?

Een balpen, met de Engelse naam in Nederland ook wel ballpoint genoemd, is een pen die met een bal of kogel de inkt op het papier overbrengt. In Duitsland noemt men een balpen dan ook Kugelschreiber ('kogelschrijver').

Wie is de uitvinder van de pen?
Al eeuwenlang wordt een pen gebruikt om inkt op het papier te brengen (bijvoorbeeld een pen gemaakt van een veer). De eerste pennen waarmee je langer door kon schrijven zonder steeds de pen in de inktpot te dopen was de vulpen. Er zijn vaak pogingen gedaan om een pen uit te vinden met een voorraad inkt. De heer Biró (Hongarije) ontwikkelde in 1938-1943 de eerste balpennen. Hij zocht een manier op drukinkt in pennen te gebruiken. Drukinkt droogt snel, maar is te dik om in een vulpen te gebruiken. 

Terug naar boven