Wegens drukte is onze reactietijd wat langer dan je van ons gewend bent.

0
Ma t/m vr 08:00 tot 17:00
0344 - 640 200

Pashouder ideaal tegen bescherming pasjes en creditcards

Gebaseerd op Tijdschrift voor Marketing (september 2009). Voorheen was een creditcard een statussymbool, maar inmiddels heeft 40% van de Nederlanders een creditcard op zak. Dat blijkt uit onderzoek van Research International. Van de jongeren tussen de 18 en 24 jaar heeft 20% een creditcard. Van de respondenten met een huishoudinkomen onder de 27.500 euro per jaar, heeft 20% een creditcard.

Steeds meer winkels en organisaties geven creditcards uit. Van de creditcardbezitters heeft 16% de kaart gekregen via een winkel of organisatie.

De ANWB staat in deze categorie bovenaan. De meerderheid (60%) verkiest echter een creditcard die wordt uitgegeven door een bank. Bijna een derde (32%) van de cards wordt direct aangevraagd bij Visa, Mastercard of American Express. Circa 10% van de respondenten voelt zich bij het betalen met een creditcard onveilig of ongemakkelijk. De overgrote meerderheid krijgt van betalen met een creditcard een goed, veilig en rijk gevoel.

Van de 416 ondervraagde personen heeft 40% een creditcard. Van de mannelijke respondenten heeft 48% een creditcard. Onder de vrouwelijke respondenten is dat 33%. Mensen die geen creditcard bezitten, associëren bezitters van een creditcard met schulden of overdreven kooplust.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Terug naar boven