In verband met aanhoudende drukte kunnen de vermelde levertijden tijdelijk oplopen. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen. 

0
ma t/m vr 08:30 tot 17:30
0344 - 640 200

Raceteam haalt dubbele overwinning in Dutch Supercar Challenge

Betrouwbaarheid, goede performance en een gezellige enthousiaste sfeer kenmerken Team JR Motorsport. Kernwoorden waar Van Helden Relatiegeschenken volledig achterstaat en daarom ook het team sponsort om goede resultaten te behalen. En enkele weken geleden was het zover! We zijn 2 nieuwe kampioenen rijker, zowel in de Supersport II-divisie en in de Sport-divisie!

JR Motorsport had begin oktober op Spa Francorchamps dubbel feest. Niet alleen haalde Pieter van Soelen op zaterdag 2 oktober de titel binnen van de Supersport II-divisie, maar ook Richard van den Bos en Bert van der Zweerde mochten zich kronen tot kampioenen. Van den Bos en Van der Zweerde pakten met hun overwinning op zondag namelijk genoeg punten voor het kampioenschap van de Sport-divisie, omdat naaste concurrenten Koen Bogaerts en Mark van der Aa door een botsing in de pitstraat geen punten scoorden. Voor Van der Zweerde is het kampioenschap in de Sport-divisie zijn tweede kampioenschap op rij. In 2009 pakte de jonge coureur namelijk al de titel in de Supersport II-divisie. 

Verder zijn Bert van der Zweerde en Richard van den Bos 'Overall Kampioen' geworden. In de Dutch Supercar Challenge zijn 4 race klasses. Zij hebben de meeste punten behaald van alle klasse en zijn dus overall kampioen! Gefeliciteerd mannen!

Voorafgaand aan het seizoen was het al duidelijk dat JR Motorsport twee zeer sterke duo’s binnen de gelederen had die konden gaan strijden voor het kampioenschap in de Sport-divisie. Regerend kampioen Koen Bogaerts was gebleven bij het team, maar had in de persoon van Mark van der Aa een nieuwe teamgenoot gevonden. Bovendien stapten Bogaerts en Van der Aa van de bewezen BMW E36 M3 van het team over naar een nieuw opgebouwde BMW 1-serie. 
 
De BMW E36 M3 was namelijk gereserveerd voor Richard van den Bos, die met deze auto voor het kampioenschap wilde gaan. Het was de bedoeling dat Van den Bos alleen zou rijden, maar daar kwam al tijdens het eerste raceweekend op het Engelse Silverstone verandering in. Van der Zweerde, eigenlijk overgestapt naar het raceteam van Team Lotus Racing, keerde terug bij JR waarna werd besloten dat hij kon instappen bij Richard van den Bos.

Een spannend seizoen volgde, waarbij al snel bleek dat Van den Bos en Van der Zweerde de grote favorieten voor de titel waren. Toch hadden zij het niet gemakkelijk, want Mark van der Aa en Koen Bogaerts scoorden goed resultaten. Bovendien reed ook het duo Van der Voort/Claassen zeer sterk met hun BMW 1-serie. Zij hadden echter door pech en schade te vaak technische problemen om echt mee te kunnen strijden voor het kampioenschap. Met tot nu toe zeven overwinningen en elf podiumplaatsen mogen Richard van den Bos en Bert van der Zweerde zich uiteindelijk de terechte kampioenen van 2010 noemen.

Terug naar boven