Wegens drukte is onze reactietijd wat langer dan je van ons gewend bent.

0
Ma t/m vr 08:00 tot 17:00
0344 - 640 200

Sponsors helpen Tielse Profronde in het zadel

Organisatoren krijgen veel medewerking
”Hoe hebben jullie dit in vredesnaam voor elkaar gekregen?” Die vraag wordt Wim van Rooijen, voorzitter van de Stichting Wielerevenementen West-Betuwe om de haverklap gesteld. Hij verwijst dan steevast naar de steun die zijn organisatie kreeg van het bedrijfsleven en de gemeente Tiel. Een groot aantal bedrijven en instellingen heeft de financiën voor dit grote evenement op tafel gelegd. Daarmee tonen deze bedrijven aan dat zij ook maatschappelijk een warm hart hebben voor de gemeenschap, in het bijzonder voor Tiel en de regio. Het gaat onder meer om de volgende sponsors.

Van Helden Relatiegeschenken in Tiel is sponsor van Johnny Hoogerland in de Tielse profronde.  Hoogerland is door zijn val de meest spraakmakende renner van de Tour de France geworden. Iedereen wil hem in actie zien. In Tiel kan is dat mogelijk dankzij Van Helden, een sterk gegroeid familiebedrijf met vestigingen in Nederland en België en met ruim 150 medewerkers. Het hoofdkantoor op bedrijvenpark Medel in Tiel heeft de grootste showroom van Nederland, een moderne drukkerij en een fotostudio.

AB Telecom Solutions, eveneens gevestigd op Medel, zorgt ervoor dat Eddy van IJzendoorn in de Tielse Profronde aan de start verschijnt. Eddy maakte vooral naam door als derde te eindigen bij het Nederlands kampioenschap veldrijden. Hij komt uit Tiel en heef als streekrenner veel supporters in de regio. Paul de Mol, directeur van AB Telecom Solutions,  begon vijftien jaar geleden vanuit zijn huis in Tiel met een bedrijf in elektronica en telematica. Hij was een succesvolle starter die al snel meer ruimte nodig had en daarom verhuisde naar bedrijfsterrein Latenstein in Tiel, waar binnen een jaar al dertig medewerkers op de loonlijst stonden. Het bedrijf verzorgde ondermeer de telefoonaansluitingen bij particulieren in opdracht van KPN. AB Telecom Solutions manifesteerde zich steeds sterker op de markt van de telecommunicatie met als gevolg dat het groeiende bedrijf nu in een historisch pand op Medel is gevestigd.

Itho Daalderop is een van de hoofdsponsors van de Profronde. Het bedrijf heeft een warm hart voor wielrennen. “Er zijn behoorlijk wat collega’s die fietsen en we vinden het gewoon een leuke sport”, vertelt Suzanne van Es van Itho Daalderop. “Sinds 1 januari zijn het Schiedamse Itho en het Tielse Daalderop samengegaan. We willen door het sponsoren van de Profronde ons bedrijf op een positieve manier naar buiten brengen. Itho Daalderop is nu voornamelijk bekend bij installatiebedrijven, maar we willen op deze manier onze producten nu ook meer onder de aandacht van consumenten brengen. Op 31 juli staan we ook met een promotietruck bij de start- en finish waar mensen onze warmwaterapparatuur, cv-ketels en afzuigkappen uitgebreid kunnen bekijken.” Daalderop is een van oorsprong Tiels bedrijf dat opgericht is in 1880. In de afgelopen eeuw groeide de onderneming uit tot marktleider op het gebied van warmwaterapparatuur in Nederland. Itho (Internationale Technische Handels Onderneming) is opgericht in 1919 en staat bekend als betrouwbare en veelgevraagde leverancier voor ventilatiesystemen, afzuigkappen en cv- en warmwaterapparatuur.

Rabobank West Betuwe is de komende drie jaar als sponsor verbonden aan de Profronde. De bank sponsorde in 2010 ook al de bedrijfstoertochten. “Wielrennen is één van de speerpunten van Rabobank Nederland en onze bank heeft hier in de regio ook altijd al lijntjes gehad met de wielersport. Zo waren we in het verleden sponsor van de Tielse Profronde”, vertelt Rutger van Stappershoef, manager Marketing, Communicatie en Coöperatie bij Rabobank West Betuwe. “De Profronde was in de jaren tachtig en negentig een begrip in de regio en we zijn ervan overtuigd dat het nu weer een groot succes gaat worden.” Rabobank heeft ook voor de komende drie jaar haar naam verbonden aan de gezins- en bedrijfstoertochten in het Profrondeweekeinde. De opbrengsten van deze toertocht gaan naar Vrijwilligers van de Palliatieve Terminale Zorg Rivierenland en Stichting Heartbeat. “Het spreekt ons erg aan dat deze goede doelen aan de toertochten verbonden zijn. Stichting Wielerevenementen West Betuwe is net als Rabobank maatschappelijk betrokken, bovendien worden mensen door deze toertochten gestimuleerd om te gaan bewegen. Vandaar dat we dit initiatief graag ondersteunen.”

Tour de France-renner Lars Boom was de eerste renner die gecontracteerd werd voor de Tielse Profronde op zondag 31 juli. De komst van de renner van Rabobank wordt mogelijk gemaakt door EB Personeelsdiensten uit Tiel. Directeur Eelco Bekker: “Lars Boom is Nederlands kampioen veldrijden en gaat daarbij niet over de gebaande wegen. Hetzelfde geld voor ons bedrijf. Wij komen ook geregeld obstakels op onze weg tegen, dingen die we niet hadden verwacht. We laten ons dan niet uit het veld slaan, zoeken een oplossing en komen er sterker uit. Ons motto is dan ook niet voor niets ‘Eerlijk en Beter.”

De Gemeente Tiel doet er veel aan om de profronde te promoten. Niet alleen financieel, maar ook door het verlenen van faciliteiten. Het gemeentebestuur is trots op de titel Tiel Wielerstad, die nu weer meer inhoud krijgt. Dat blijkt onder meer uit het feit, dat Flipje te zien is op alle flyers en posters van de wielerronde. Het idee om Flipje aan de Profronde te verbinden ontstond tijdens een gesprek van Wim van Rooijen van Stichting Wielerevenementen West-Betuwe met stadspromotor Ronald van Vught. “Met Flipje maken we reclame voor het evenement én voor Tiel”, aldus Van Rooijen. Tekenaar Arie van Vliet zette Flipje speciaal voor het wielerevenement op een racefiets.

Terug naar boven