In verband met aanhoudende drukte kunnen de vermelde levertijden tijdelijk oplopen. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen. 

0
ma t/m vr 08:30 tot 17:30
0344 - 640 200

Stressballen: Relatiegeschenken om in te knijpen!

Ze zijn zacht, snoezig en speels. Toch zijn (bedrukte) stressballen heel efficiënt als relatiegeschenk. Op zo'n stressbal kunnen uw zakenrelaties hun stress, frustraties of problemen makkelijk afreageren.  Werkstress is in huidige organisaties een groot probleem. Uit onderzoek blijkt dat van de ongeveer 100.000 werknemers die jaarlijks in de WAO terechtkomen, 30% tot 40% van de gevallen sprake is van psychische/stress klachten. Omgerekend naar één werkdag is dat één werknemer per drieëneenhalve minuut die bezwijkt aan werkdruk. Schokkende cijfers!

Wat is stress?
Stress is een vorm van spanning die in het lichaam van mensen of dieren optreedt als reactie op externe prikkels en die gevolgd wordt door een bepaald patroon van fysiologische reacties. Stress in of door de werksituatie wordt werkstress genoemd. Werkstress kan tot gevolg hebben dat je productiviteit, mo­ti­vatie en weerbaarheid vermin­deren. Je hebt het gevoel dat je onder grote druk staat, dat je het werk nog net of net niet aankunt.

Stressmanagement
De stressbal is een balvormig en zacht voorwerp. Het is bedoeld om in te knijpen en mee te spelen, waardoor de stress afneemt. De balletjes zijn over het algemeen ca. 5 a 7 cm. in diameter, zodat ze goed in de hand passen. Men kan bijvoorbeeld flink in het balletje knijpen, er mee rollen in de hand of gooien. Ook kan men er de handspieren mee ontwikkelen, of juist de spanning (stress) in de handen verminderen.
Terug naar boven