In verband met aanhoudende drukte kunnen de vermelde levertijden tijdelijk oplopen. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen. 

0
ma t/m vr 08:30 tot 17:30
0344 - 640 200

Unieke Charles Dickens relatiegeschenken: Dickenstijd in Deventer!

In het Algemeen Dagblad van afgelopen zaterdag stond een artikel over Charles Dickens, de bekendste en invloedrijkste Engelse schrijver uit de 19e eeuw. Als ode aan deze schrijver zijn er diverse exclusieve luxe ballpoints, vulpennen en schrijfsets ontwikkeld. Waan u ook in de tijd van Scrooge en Fagin en schenk uw personeel, vaste klanten en andere relaties een prachtig relatiegeschenk uit de Charles Dickens collectie op Vanhelden.nl.

Charles Dickens collectie
In de Charles Dickens collectie op Vanhelden.nl vindt u maarliefst 19 zeer luxe metalen ballpoints, vulpennen en schrijfsets. Maar ook een echt lederen laptoptas, kalligrafeerset en drie luxe schrijfmappen behoren tot het Charles Dickens assortiment. Door de artikelen te laten graveren of bedrukken zijn de Charles Dickens relatiegeschenken heel persoonlijk en een echt winters geschenk. 

Bekijk hier het gehele Charles Dickens assortiment

Wintertijd is Dickenstijd in Deventer
In het historische Bergkwartier in Deventer wordt het gemotoriseerde verkeer uit de wijk verbannen in het weekend van 18 en 19 december 2010. Alle bewoners hullen zich in 19de-eeuwse kleding. Vooral in de winter, liefst met een laag sneeuw, ligt de Dickenssfeer hier dan voor het oprapen.

Verplicht is het natuurlijk niet, maar twee dagen verruilen ze hier inderdaad jeans, mutsen en Uggs voor lange rokken, hoge hoeden en knoopjeslaarzen. Klaar voor het Dickens Festijn.

Typisch Engelse sfeer
Het begon twintig jaar geleden in de Walstraat, waar Emmy Strik woont. ,,Dat was in de tijd van de eerste koopzondagen," vertelt Strik. ,,Mijn man heeft een antiekzaak en we dachten: als we tóch open moeten, dan maken we er iets speciaals van. Ik dacht meteen aan 'iets' met Dickens, omdat die typisch Engelse sfeer mij enorm aanspreekt. Er zijn ook zomerse Dickensfestivals, maar ik vind Dickens echt iets voor de kersttijd. Je kunt veel doen met zijn Christmas Carols. Ze roepen het beeld op van het romantische, victoriaanse Engeland met flanerende heren met hoge hoeden, maar ook het verschil tussen rijk en arm. En dan die vreselijke Scrooge. Gelukkig overwint het goede het kwade. Dat is het mooie van deze verhalen. Het decor hadden we hier al. Ik moest alleen zorgen voor kleding en acteurs om personages uit de boeken tot leven te laten komen. En de bewoners zien mee te krijgen."

Dat is allemaal gelukt. Strik is lid geworden van het Dickens Genootschap in Londen en heeft een van de grootste verzamelingen  Dickens-boeken van Nederland en ze verzorgt ook dit jaar weer de kleding van acteurs en figuranten. In haar opslagruimte liggen zeshonderd kostuums. Haar buurtgenoten kunnen kiezen uit volks of deftig.

Terug naar boven