In verband met aanhoudende drukte kunnen de vermelde levertijden tijdelijk oplopen. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen. 

0
ma t/m vr 08:30 tot 17:30
0344 - 640 200

Van Helden scoort 100% tijdens de Dutch Supercar Challenge op Zolder

Zolder (B) – Zondag 19 juli stond het circuit van Zolder in het Belgische deel van Limburg volledig in het teken van talloze spectaculaire races. De Superleague Formula gaf acte de présence, maar het publiek werd zeker ook sterk vermaakt door de ondersteunende raceklassen, zoals de Supersport 2-divisie van de Dutch Supercar Challenge.

“Dit had ik nooit verwacht. Ik had weinig ervaring op dit circuit, ergens een keer een rondje of acht en toen vond ik dit baantje eigenlijk helemaal niet leuk!”, zo begon Bert van der Zweerde zijn relaas. Dat Van der Zweerde het desondanks toch bijzonder naar zijn zin had, bleek uit de brede glimlach van de Drenth, nadat hij uit de auto was.

In de tweede race waren de weersomstandigheden bijzonder ingewikkeld. De opwarmronde vond plaats op een droge baan, terwijl direct na de start de regen langzaam begon. Druppelsgewijs werd de baan lichtjes nat, zodat de auto’s aanvankelijk weinig problemen ondervonden met de veranderende griplevels.
Het zou echter niet heel lang duren voordat de gigantisch grote grijze  wolkenvelden hun volledige lading over het Zolderse asfalt uitstrooiden en daarmee het veld flink in de problemen hielp.

De dames en heren coureurs glibberden alle kanten op als gevolg van de grote hoeveelheden regenwater die de bossen van Belgisch Limburg overspoelden. Waterstroompjes vormden zich op de smalle paden langs de baan, en dreigden her en der het asfalt zelfs over te willen steken.

Bert van der Zweerde had echter relatief weinig problemen in de regen. Zijn voorsprong was dermate groot dat er nooit een echt probleem ontstond voor de zwarte BMW E46 van JR Motorsport waar Van Helden Relatiegeschenken hoofdsponsor van is.

Over de eerste stint vertelde Bert nadien: “Vanaf de start spetterde het wel, maar ik had er geen last van. Ik kon vrij gemakkelijk een enorm gat slaan naar de auto’s achter me, waardoor ik zelfs bij de pitstops de leiding niet hoefde af te staan. Ik had een heleboel straftijd in de pits zoet te brengen, maar mijn voorsprong was zo enorm groot dat ik dat probleemloos kon hebben. Ik ben echt superblij met de auto zoals door het team geprepareerd. Gisteren zei ik het al, maar ik herhaal het nog maar eens: super bedankt aan de monteurs!”

Nadat Bert van der Zweerde geruime tijd in de pits had kunnen uitrusten van zijn zeer snelle eerste stint, kon hij weer onderweg om de laatste kilometers van de Dutch Supercar Challenge Supersport 2-divisie aan te vangen in het Superleague Formula raceweekend.

De snelle BMW kon na de pitstops wederom gaan werken aan een riante voorsprong. Bert jakkerde met het grootste gemak de snelste tijden op de klokken. In iets meer dan een minuut en 46 seconden rondde hij de baan, terwijl de snelste concurrent hiervoor een slordige twee seconden meer nodig had.

Met twee seconden per ronde bouwde hij vlot aan een voorsprong die op z’n zachtst gezegd comfortabel was, waardoor hij in het latere verloop van de race het een stuk rustiger aan kon doen om te voorkomen dat hij van de baan zou glijden. Menig coureur raakte in het waterballet dat richting einde van de race ontstond helemaal het spoor bijster.

Van der Zweerde wist zijn dikke snelle bolide echter zonder al te veel problemen op de baan te houden door het relatief langzaam aan te doen en vooral geen onnodig risico te nemen.

Slim rijdend, met de grootste voorzichtigheid het gaspedaal bedienend en lachend en juichend in zijn cockpit kwam Bert als winnaar over de streep. “Ik heb echt in de auto hardop zitten lachen en juichen. Wat een geweldige race weer, ik was zo snel dat er echt niemand ook maar in de buurt kon komen. Dit was dus echt een enorm goed weekend. Wie denk je dat er nu het kampioenschap leidt…? Ik kwam met elf punten achterstand en ga nu weg met zes punten voorsprong. Een beter weekend had ik me niet kunnen wensen”, lachte Van der Zweerde naderhand. Tot slot voegde hij aan zijn enthousiaste verhaal nog toe: “Ik vond dit een rottig circuit voordat ik hierheen kwam, maar Zolder is in mijn achting gestegen. Dit is nu echt een van mijn top favoriete banen!”

In zeer moeilijke omstandigheden wist Bert van der Zweerde ook de tweede race moeiteloos op zijn naam te schrijven, waarmee hij zijn reputatie als snelle rijders die alle omstandigheden beheerst bevestigde. Een dubbelzege en het leiderschap in het kampioenschap beloofd weer veel moois voor de volgende race, die op 9 augustus tijdens de Rizla Racing Days op het TT circuit Assen zal worden gehouden.

1 Van der Bos / Van der Zweerde, 2 Luco Hornsveld, 3 Luc de Cock, 4 F. Monster / R. Monster, 5 Pieter van Soelen, 6 Bogaerts / De Jong, 7 Laurens de Wit, 8 Herber / Tas
De volgende race zal plaatsvinden op 6 september op het Circuit Park Zandvoort tijdens de Wijzonol Trophy. Op SBS6 worden de Dutch Supercar Challenge races op zondagmorgen rond de klok van 11.00 uur uitgezonden.
Terug naar boven