In verband met aanhoudende drukte kunnen de vermelde levertijden tijdelijk oplopen. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen. 

0
ma t/m vr 08:30 tot 17:30
0344 - 640 200

Van Helden verstuurt post mailingen steeds milieuvriendelijker

Van Helden hecht veel waarde aan het milieu en doet er alles aan om al haar verstuurde drukwerk mailingen naar klanten en prospects bijna 100% milieuvriendelijk te versturen. Zo wordt tijdens de gehele life-cycle van een mailing (productie, opslag, distributie en verzending) bekeken hoe er zo min mogelijk CO2 uitstoot gerealiseerd kan worden. Hierbij werken we nauw samen met zorgvuldig geselecteerde partners zoals postbedrijven en drukkerijen.

Drukwerk volgens keurmerk FSC / PEFC
Zo wordt papier gebruikt met het FSC (Forest Stewardship Council) of PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes) keurmerk. Hiermee geven wij de zekerheid dat de grondstof voor het papier die gebruikt wordt voor al het drukwerk (brochures, catalogi, enveloppen, briefpapier etc.) afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.

Er wordt bewust een drukkerij uitgekozen die FSC/PEFC-gecertificeerd is. Het gebruikte hout is afkomstig van duurzaam beheerde bossen (volgens FSC/PEFC regels). Duurzaam beheer van het bos houdt in dat rekening gehouden wordt met zowel de economische, als de ecologische en sociale functies die het bos vervult. Voldoende nieuwe bomen worden aangeplant voor bosbehoud en het kappen gebeurt zorgvuldig, met respect voor mensen, planten en dieren.

Over FSC
FSC (Forest Stewardship Council), is een internationale organisatie die verantwoord bosbeheer stimuleert. FSC stelt wereldwijde standaarden voor bosbeheer op, met daaraan gekoppeld een keurmerk. Opgericht in 1993 als een reactie op de bezorgdheid over de mondiale ontbossing. FSC is algemeen beschouwd één van de belangrijkste initiatieven van het afgelopen decennium om verantwoord bosbeheer wereldwijd te bevorderen.

Terug naar boven