In verband met aanhoudende drukte kunnen de vermelde levertijden tijdelijk oplopen. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen. 

0
ma t/m vr 08:30 tot 17:30
0344 - 640 200

Victorinox zakmes, al 125 jaar lang een succesnummer

Zakmes met mp3-speler, zakmes met laser pointer en led-lampjes, roze zakmes met usb-stick: laat niemand vertellen dat het Zwitserse zakmes in het oprichtingsjaar 1884 is blijven steken. Bij fabrikant Victorinox, het enige bedrijf ter wereld dat het predikaat Original Schweizer Messer mag dragen, zijn van basismodel Spartan inmiddels meer dan honderd varianten op de markt. Het doelgroepdenken (‘toon me je zakmes en ik zeg wie je bent’) is ook in de zakmeswereld doorgedrongen.
 

Eerst maar het goede nieuws: wie al veertig jaar zo’n simpel 9-delig of 12-delig zakmesje heeft met een Zwitsers kruis erop, zit nog steeds goed. “Het originele zakmes blijft een geniaal ding en de kwaliteit is nog steeds uitstekend,”zegt Frank Spierings, verwoed messenverzamelaar en initiatiefnemer van de Belangenvereniging voor Messenliefhebbers.

 Het slechte nieuws: met een Victorinox ben je niet echt trendy. Spierings:” Voor mensen die wat anders willen en voor de echte liefhebbers komen steeds betere messen beschikbaar. Zij zullen niet voor de Victorinox kiezen. Hoogwaardige staalsoorten die eerst alleen in de industrie werden gebruikt, worden nu ook in de messen verwerkt”. Wat betreft die staalsoorten kan Spierings het weten, want hij is gereedschapmaker van beroep en speurt wereldwijd op beurzen naar de laatste trends.

Een Victorinox-mes is dus niet echt hip, maar het bedrijf past de functionaliteiten van z’n messen wel aan aan trends in de samenleving. Dus heeft de Zwitserse jubilaris zakmessen voor cyberfanaten (met veel kleine schroevendraaiers om computerkasten open te draaien), voor golfers (met ball marker), voor paardensportliefhebbers (met hoevenkrabber) en voor parachutisten (met getand mes om touwen door te snijden, bij voorkeur pas na landing gebruiken).

Terug naar boven