In verband met aanhoudende drukte kunnen de vermelde levertijden tijdelijk oplopen. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen. 

0
ma t/m vr 08:30 tot 17:30
0344 - 640 200

Wat is een relatiegeschenk?

Een relatiegeschenk is een geschenk of cadeau dat men geeft aan (zaken)relaties en personeel op of voor een speciale gelegenheid. Deze geschenken hebben meestal een opdruk van het logo van het bedrijf, instelling, vereniging of club die de artikelen schenkt.

Vaak gebruiken ondernemingen de relatiegeschenken om hun klanten te bedanken, het volume van verkoop te vergroten, de inspanningen en de jaren van diensten van leden van hun personeel te onderstrepen, of om de bekendheid van hun bedrijf te vergroten. 

Relatiegeschenken bestaan in allerlei soorten en maten. Voor iedere branche is er wel een passend geschenk te vinden. Van een anti-stress bouwhelm voor de bouw tot een manicureset voor een schoonheidssalon. Natuurlijk zijn er ook genoeg mogelijkheden voor een algemeen relatiegeschenk die niet specifiek gerelateerd zijn aan een branche.

Door het hele jaar heen zijn er verschillende geefmomenten. Eindejaar, kerst, zomervakantie en andere feestdagen zijn het ultieme moment om relatiegeschenken uit te delen. Op dit soort momenten kunt u uw waardering laten blijken aan uw relaties. Vooral het einde van het jaar is een ultiem geefmoment. Speciaal voor het einde van het jaar zijn er dan ook luxere relatiegeschenken waarmee u uw relaties, personeel of klanten fijne feestdagen kunt wensen.

Om een relatiegeschenk helemaal compleet te maken kunt u deze laten bedrukken met een logo of bedrijfsnaam. Een slogan of pakkende reclameboodschap behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Dat maakt een relatiegeschenk goed voor uw naamsbekendheid. Ontvangers worden er blij van en ze verspreiden met uw naam voor u. Uit onderzoek blijkt zelfs dat 85% van de consumenten uiteindelijk zaken doet met een adverteerde waarvan ze een relatiegeschenk hebben ontvangen.   

Voor het bedrukken van relatiegeschenken kan er gebruik worden gemaakt van verschillende technieken, van tampondruk tot borduren. Niet iedere druktechniek is mogelijk op ieder artikel. Tampondruk is een techniek die veel wordt gebruikt, dat komt omdat deze zeer geschik is voor het bedrukken van onvlakke artikelen zoals pennen. Voor een mooie full colour bedrukking is digitaal printen een ideale techniek. Voor een luxe uitstraling kan er gebruik worden gemaakt van lastergravering. Met gravering is het zelfs mogelijk om artikelen te personaliseren met naam.

De artikelen die gebruikt worden voor relatiegeschenken zijn erg uiteenlopend. Neem een kijkje op onze website voor onze uitgebreide assortiment relatiegeschenken. 

Ontdek alle bedrukkingsmogelijkheden »

Wat is een relatiegeschenk
Terug naar boven