Aanleveren van beeldmateriaal

Bekijk hieronder de aanleverspecificaties. Neem gerust contact met ons als je vragen hebt. Wij helpen je graag verder! Overigens kunnen wij ook je logo of reclameboodschap laten namaken door onze studio als je bestand niet aan de voorwaarden voldoet.


Formaten en specificaties

Beeldmateriaal kun je eenvoudig online uploaden in de volgende formaten:

  • Vector .AI bestand (Adobe Illustrator)
  • Vector .EPS bestand
  • Vector .PDF bestanden

Voor full color print wordt gebruik gemaakt van het CMYK kleurprofiel en voor de overige druktechnieken kun je gebruik maken van een PMS kleurcode. Voor bestanden in grijswaarden en full colour prints is een resolutie van 300 dpi vereist voor het beste resultaat. Voor bitmap bestanden is een resolutie van 1200 dpi vereist.


Het aanleveren van je logo

Tijdens het online bestellen kun je eenvoudig je logo uploaden. Wil je het liever per e-mail aanleveren? Stuur dan een mailtje naar info@vanhelden.nl met je logo in de bijlage. Wanneer het bestand groter is dan 5MB, dan kun je het bestand versturen via een externe service zoals wetransfer.com.

Logo’s worden meestal als vectorafbeelding gemaakt, omdat een vectorafbeelding bij vergroting altijd scherp blijft. Ook kunnen specifieke kleuren worden vastgelegd in zogenaamde kleurcoderingen, waardoor er altijd in de juiste kleur wordt gedrukt. Vectorafbeeldingen worden vaak gemaakt in Adobe Illustrator, Scalable Vector Graphics en PostScript.


Drukkleuren

Tijdens het bestelproces kun je de gewenste drukkleuren kiezen. Specifieke drukkleuren kun je doorgeven aan de hand van exacte PMS kleurcodes. Voor bedrukking in full color hoef je geen kleuren aan te geven.


Lettertypen en tekengroottes

Bij je online bestelling kun je eenvoudig aangeven wat jouw gewenste lettertype is en of je de tekst in kleine letter of in hoofdletters wilt laten bedrukken. Niet-gebruikelijke lettertypen kun je meesturen als .ttf, .fnt of .otf bestand of je kunt alle lettertypen omzetten naar contourlijnen.