0
Ma t/m vr 08:00 tot 17:30
0344 - 640 200

Ons MVO beleid

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) staat hoog in het vaandel bij Van Helden Relatiegeschenken. Wij doen er alles aan om niet alleen binnen onze organisatie, maar in het hele bedrijfsproces duurzaam en verantwoord te ondernemen. De overkoepelende term voor de verantwoordelijkheid die wij als organisatie innemen in de maatschappij wordt ook wel Corporate Social Responsibility (CSR) genoemd. Hierbij worden hoge eisen gesteld aan de sociale én ecologische footprint.

Bij Van Helden wordt wordt het MVO beleid ingedeeld in drie belangrijke kernthema’s:

  • Productcertificering; om de veiligheid van eigen import van artikelen te waarborgen
  • BSCI; om de werkomstandigheden bij leveranciers te waarbogen
  • ISO 26000; om concrete MVO doelstellingen in de gehele organisatie vast te stellen en na te leven

Productcertificering

Verantwoorde kwaliteit is onze passie. Wij hebben het beleid om alle wet- en regelgeving, die van toepassing is op de productveiligheid en productsamenstelling, na te leven. Wij voeren bijvoorbeeld diverse testen uit om de hoogst mogelijke verzekering op productveiligheid te bieden. Zo zijn onze relatiegeschenken voorzien van officiële en benodigde Europese certificaten die aantonen dat deze voldoen aan de Europese wet- en regelgeving, evenals de sociale naleving op de productie van relatiegeschenken.

Meer over productcertificering ►

BSCI

Onze organisatie is lid van de Foreign Trade association (FTA) en is hiermee deelnemer van de Business Social Compliance Initiative (BSCI). BSCI is een internationale netwerkorganisatie van +/- 2.000 leden in 30 landen met de focus op de verbetering van werkomstandigheden in de producerende landen. Dankzij overleggen tussen importeur, leverancier, fabrikant, lokale overheden en arbeidsorganisaties worden ook de maatschappelijke problemen, zoals kinderarbeid, aangepakt.

 Meer over BSCI ►

ISO 26000

Wij zijn voor zover bekend één van de eerste distributeurs van relatiegeschenken die volgens de principes van ISO 26000:2010 werkt. Deze ISO-norm bestaat uit een aantal richtlijnen op gebied van de zes kernthema's: mensenrechten, arbeidspraktijk, milieu, eerlijk zakendoen, betrokkenheid bij de gemeenschap en consumentenaangelegenheden. Een voorbeeld van deze doelstellingen is energiebesparing in en rondom ons pand door overal lampen met bewegingssensoren te instaleren.

Meer over ISO 26000 ►


Met ISO 26000, BSCI en productcertificeringen voeren wij op regelmatige basis interne en externe audits uit om zo een bepaald niveau van controle en veiligheid te kunnen handhaven. Het resultaat hiervan: het hoogst mogelijke niveau van zekerheid dat zowel onze eigen medewerkers als onze producenten en leveranciers op verantwoorde wijze werken.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op

Terug naar boven