0
ma t/m vr 08:30 tot 17:30
0344 - 640 200

De paraplu: 3.500 jaar geleden tot nu

Afgelopen weekend lazen wij een mooi artikel in het NRC over niets minder dan de paraplu. Hierin lazen we welk impact de ambacht van zo’n paraplu heeft op de mens en hoe dit in de loop der jaren is ontwikkeld. Als één van de oudste artikelen ter wereld, is het nu nog een onmisbaar item in ons dagelijks leven. Lees meer over deze ontwikkelingen en ontdek hoe jij ook zelf je voordeel kan doen met een bedrukte paraplu.

De eerste ‘echte’ parapluParaplu bedrukken

Een paraplu is niet weg te denken in ons dagelijks leven. Zeker in ons land, waarbij het weer ontzettend wisselvallig is, is dit artikel geen overbodige luxe. Hierbij vergeten wij vaak hoe oud deze oplossing eigenlijk al is. Wist jij bijvoorbeeld dat de eerste vorm van de paraplu afstamt van de Oude Egyptenaren? Zij gebruikten ruim 3.500 jaar geleden palmbladeren tegen de zon, wat eigenlijk een voorloper is van de hedendaagse parasol.

De eerste echte paraplu, zoals wij het kennen, werd in de elfde eeuw gemaakt in China. Deze was gemaakt van leer en werd voornamelijk gebruikt door royalty en adel.

"Parasol = letterlijk tegen de zon
Paraplu = letterlijk tegen de pluie/regen
"

De comeback van de paraplu

De paraplu maakte pas echt zijn grote intro in de zestiende eeuw. Het begon in Frankrijk toen de paraplu een uitgebreide omschrijving kreeg in de Encyclopedie van Diderot en D’Alembert. Daarna is het praktische artikel in Engeland uitgegroeid tot een onmisbare accessoire voor de Britse gentlemen.

De paraplu werd zo een standaard, dat we bijna de waarde van het artikel vergeten. Je kent dat gevoel vast wel, wanneer je door de storm loopt en de paraplu binnenstebuiten klapt. Pas op dit moment, wanneer de paraplu niet meer functioneert, zien wij hoe waardevol dit artikel eigenlijk is.

De paraplu van deze tijd

Gelukkig zijn er tegenwoordig vele innovatieve oplossingen om ervoor te zorgen dat de paraplu in alle weersomstandigheden kan functioneren en daardoor lang mee kan gaan. Denk maar aan de speciale stormparaplu’s. Deze hebben een uniek design, waardoor deze ook bij harde windstoten niet snel zal omklappen.

Paraplu bedrukken

Ook zijn er paraplu’s die bij het inklappen op een unieke manier ingevouwen worden, waardoor je zonder nat te worden de auto in kunt stappen of het water op een efficiënte manier kan laten afdruipen.

Jouw eigen paraplu met opdruk

Paraplu’s zijn er tegenwoordig dus in alle soorten en maten. Het maakt niet uit welke paraplu je kiest, iedereen kan dit praktische artikel op zijn tijd wel gebruiken. Dat maakt de paraplu ook perfect om in te zetten als promotieartikel of relatiegeschenk. Je kunt de paraplu bedrukken met je eigen logo, waardoor je naamsbekendheid een boost krijgt. Ga voor het eeuwenoude gentlemen gevoel en geef jouw eigen luxe paraplu bijvoorbeeld weg als elegant eindejaarsgeschenk. Hiermee verras je jouw doelgroep met een echt luxe gevoel.

Wil je meer weten over het bedrukken van paraplu’s en wat de mogelijkheden zijn voor jou en jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk advies op maat.

Terug naar boven