0
ma t/m vr 08:30 tot 17:30
0344 - 640 200

Goede voornemens voor ondernemers. Dit kan jij doen

De tijd voor goede voornemens is aangebroken. Wat ga jij komend jaar anders doen? Speciaal voor ondernemers zetten wij vier tips op een rijtje om jezelf te beteren voor 2023. Denk aan duurzaam ondernemen, imago-tips en nog veel meer. Ontdek ze hier.

Verminder het gebruik van papier

Jaarlijks verspillen wij met z’n allen miljoenen kilo’s aan papier. Dit kan anders zou je denken en dat is ook zo. Zeker als ondernemer kun je veel doen om papier afval tegen te gaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van het minderen van printen? Maar denk ook eens aan je externe communicatie. Wil jij je doelgroep bereiken met een interessante boodschap, dan denk je vaak direct aan een flyer of brochure. Ook dit kan anders. Laat bijvoorbeeld je boodschap drukken op een origineel relatiegeschenk en verspreid niet alleen je boodschap maar verras je doelgroep ook met een praktisch artikel.

Kies bijvoorbeeld voor een tas met opdruk en deel deze uit in de winkelstraten in plaats van het uitdelen van flyers. Hiermee val je op en ben je duurzaam bezig.

Ban plastic uit het bedrijfsleven

Enige tijd geleden tekenden wij de Dopper Wave. Met dit statement banden wij single-use plastic uit ons bedrijfsleven. Hiermee hopen wij een duurzame impact te maken en medewerkers te inspireren duurzame keuzes te maken. Ook jij kunt hier het komende jaar mee starten, als goede voornemen. Maak je bijvoorbeeld nog gebruik van wegwerpbekers bij je koffiezetapparaat? Vervang deze dan door je eigen bedrukte mokken. Hiermee maak je niet alleen een duurzaam statement, maar zorg je ook direct voor een professionele uitstraling.

Laat zien wie je bent

Voor ondernemers is het imago misschien wel het belangrijkste wat er is. Je imago is hoe jouw doelgroep jou ziet. Hoe je hier impact op hebt? Simpel, door jezelf te laten zien. Dit kan op verschillende manieren. In deze nieuwe tijden gebeurt dit vaak online. Combineer je online zichtbaarheid ook met offline zichtbaarheid en ga voor een optimale dekking. Voer bijvoorbeeld een online brandingcampagne uit en verzend een leuk bedrukt artikel, zoals een sleutelhanger met logo op naar je doelgroep. Dit zal een goede herinnering zijn aan je online campagne, waardoor jouw naam ook beter blijft hangen. En zo zijn er nog talloze mogelijkheden om met behulp van relatiegeschenken jezelf te laten zien.

Ga voor een persoonlijke verbinding

In de wereld van data is het nu nog belangrijker dan ooit om voor een persoonlijke aanpak te gaan. Hiermee zal jij jezelf onderscheiden van de rest. Het sturen van een geschenk zorgt al voor een persoonlijke impact, maar je kunt nog een stapje verder gaan. Wat dacht je er bijvoorbeeld aan om relatiegeschenken te personaliseren. Hiermee combineer je jouw data met iets persoonlijks. Laat bijvoorbeeld pennen met naam bedrukken en schenk deze aan jouw doelgroep. Zo maak je van een klein praktisch artikel iets persoonlijks. Dit geeft waarde die de ontvanger altijd zal appreciëren.

Benieuwd naar nog meer tips? Houd onze blog of socials in de gaten voor nog meer tips, updates en inspiratie.

Terug naar boven