Het verhaal achter de pen en de merken Waterman en Parker

Het verhaal achter de pen en de merken Waterman en Parker
Bedrukte pennen zijn één van de populairste relatiegeschenken binnen Van Helden Relatiegeschenken. Vooral merken als Waterman en Parker doen het erg goed binnen het assortiment van Van Helden Relatiegeschenken. Dit is de reden dat ik dit artikel toewijd aan de pen en de geschiedenis erachter. In dit artikel vindt u tevens een filmpje die laat zien hoe pennen bij Van Helden Relatiegeschenken worden bedrukt.

De pen is een product dat we niet meer kunnen wegdenken uit het leven en wordt door de meeste mensen dagelijks gebruikt. Het woord “pen” zelf is afgeleid van het woord penna , het Latijnse woord voor veer. De veer werd vroeger gebruikt om mee te schrijven, voornamelijk de ganzenveer. Rond het jaar 700 schreef men al met veren van vogels door het uiteinde van de veer te dopen in inkt. Dit zou men voor een lange tijd doen want tot laat in de 19de eeuw schreef men nog voornamelijk met ganzenveren. De eerste echte vulpen die geschikt was voor algemeen gebruik werd pas rond 1884 op de markt gebracht door Lewis Edson Waterman.

Lewis Edson Waterman
Lewis Edson Waterman, de grondlegger van het merk Waterman, kreeg in 1884 een patent voor de eerste vulpen die geschikt was voor algemeen gebruik. Lewis Edson Waterman kwam met een vulpen die kleine luchtgaatjes in de pen punt had en die een lekvrij inktreservoir had. Deze aanpassingen zorgden ervoor dat de vulpen een stuk aangenamer te gebruiken was en dus ook voor algemeen gebruik goed te gebruiken was.

De vulpen werd een groot succes en het merk Watermanis zelfs in het heden nog een groot succes. Van Helden Relatiegeschenken heeft zelf vele pennen van het merk Waterman in het assortiment. De pennen zijn in ons assortiment ook een groot succes. Het zijn goede pennen met een goed verhaal erachter. U kunt de pennen natuurlijk bedrukken of graveren met uw persoonlijke reclameboodschap.

 

George Safford Parker
De pen die Lewis Edson Waterman destijds had ontwikkeld, was nog niet uitontwikkeld. George Safford Parker kreeg namelijk 5 jaar na het patent van Waterman ook nog een patent voor een aantal verbeteringen aan de vulpen. George Safford Parker verkocht en repareerde pennen en kwam zo achter een aantal ontwikkelpunten. Parker besloot zelf een vulpen te maken en werd ook een groot succes. Het bedrijf dat George Parker heeft opgericht werd zelfs wereldleider op het gebied van pennen en is hedendaags nog steeds één van de grootste pen merken ter wereld.

 

 

 
Van Helden Relatiegeschenken heeft maar liefst 27 artikelen van het merk Parker in het assortiment. De pennen van Parkerzijn gewilde geschenken en zullen erg worden gewaardeerd door uw relaties. Natuurlijk kunnen we de pennen graveren, etsen of bedrukken met een logo en/of tekst.

László József Bíró
László József Bíró is de uitvinder van de balpen met sneldrogende inkt en een ronddraaiend balletje. Bíró was in de jaren ’30 een journalist en moest tijdens interviews vaak een pen lenen omdat de inkt van zijn vulpen te snel droogde. Toen Bíró in een drukkerij sneldrogende inkt zag die meteen na aanraking met het papier droog was kwam hij tot het idee achter zijn uitvinden. In 1939 kreeg Bíró het patent op zijn uitvinding.

In 1948 heeft het bedrijf Parkerhet patent van Bíró opgekocht. Het bedrijf BICwas echter de eerste die de pen bij een groot publiek introduceerde. Inmiddels heeft BIC sinds 1950 al meer dan
 

100.000.000.000 pennen verkocht. Van Helden Relatiegeschenken heeft meerdere pennen en andere relatiegeschenken van het merk BIC in het assortiment.

Bij Van Helden Relatiegeschenken kunt u vele pennenen andere schrijfwaren kopen en bedrukken met uw logo en/of tekst. U kunt Waterman pennen, Parker pennen, BIC pennen en vele andere merken kopen en bedrukken bij Van Helden Relatiegeschenken. Een pen is een ideaal relatiegeschenk dat door de meeste mensen vrijwel dagelijks wordt gebruikt.


TIP!  Lees ook eens het artikel ‘Penkleuren, welke penkleur past bij u?' voor informatie over verschillende pen kleuren en de (onbewuste) effecten hiervan.

Heeft u een vraag en/of een opmerking? U kunt ze hieronder plaatsen of contact met ons opnemen via onze contactpagina.