0
ma t/m vr 08:30 tot 17:30
0344 - 640 200

Met deze 5 geschenken maken we World Cleanup Day overbodig

Op 17 september is het weer World Cleanup Day. De dag waarop we met zijn allen de straat op gaan om deze op te ruimen. Het zwerfafval wordt van de straat gehaald en er wordt geld ingezameld voor een schoner milieu. Hoe schoner ons milieu, hoe overbodiger World Cleanup Day wordt. Want als we met zijn allen duurzamer leven, wordt het milieu ook schoner! Met deze 5 geschenken kun jij deze visie ondersteunen. Doe jij ook mee?

1 - Geen PET-flesjes meer met DopperDopper drinkflessen

Ruim de helft van het plastic dat wij gebruiken is single-use. PET flessen zijn daar een groot onderdeel van. Met het statiegeld op PET flessen willen we voorkomen dat deze flessen in de natuur belanden. Een PET-flesje heeft namelijk een levensduur van 450 jaar. Deze blijft dus extra lang in de natuur rondzwerven. Dat willen we niet en om dit te voorkomen is het beter om voor een duurzaam flesje te kiezen.

Doper zet zich hier al jaren voor in en heeft al mooie winsten weten te behalen. Help ook mee om de PET fles de wereld uit te helpen en verras jouw doelgroep met een bedrukte Dopper. Praktisch, functioneel en vooral heel duurzaam.

2 - Weg met plastic rietjes

Ook plastic rietjes leveren een grote bijdrage aan de plastic soep. Wist jij bijvoorbeeld dat plastic rietjes een levensduur hebben van 200 jaar. Zo lang kunnen deze rietjes dus in de oceanen ronddrijven. Gelukkig hebben veel ondernemingen al afscheid genomen van deze rietjes. Zet je hier ook voor in en verspreid de boodschap met een duurzaam RVS rietjes met logo. Hiermee maak je impact!

3- Fruit mee? Dan in deze tasFruittasje bedrukken

Op allerlei vlakken wordt het plastic gereduceerd. Zo worden ook de plastic fruitzakjes vervangen door duurzame alternatieven. Een mooi alternatief waarmee de plastic vervuiling tegen wordt gegaan. De duurzame fruittasjes zijn herbruikbaar, waardoor niet alleen jouw naam keer op keer in beeld komt, maar ook de impact op het milieu wordt verminderd.

4 - Afval scheiden voor de juiste verwerking

Om te voorkomen dat afval in de natuur beland dienen we afval netjes weg te kunnen gooien. En het mooie is als we het afval ook kunnen scheiden, waardoor het recyclen van grondstoffen extra goed gaat. Met de gescheiden afvaltassen wordt dit een eitje. Begin hiermee bij de basis en zorg dat het afval hierin kan in plaats van op straat!

5 - Afval maakt plaats voor bloemen

Het schoonmaken is één ding om het klimaat te verbeteren. Een ander ding is vergroening. Laat bijvoorbeeld de vrijwilligers van World Cleanup Day niet alleen het afval opruimen, maar tegelijkertijd ook de planeet vergroenen. Dat kan door ze een leuk zakje met bloemzaadjes cadeau te geven. Hiermee helpen zij Moeder Natuur een handje met het onderhoud van ons planeet.

Ook wij gingen dit jaar de straat op

Helaas zijn we nog niet zo ver dat we afscheid kunnen nemen van World Cleanup Day. We hopen dat we met deze geschenken al een stuk dichterbij komen. Tot die tijd gaan wij ook de straat op om deze schoon te maken. Bekijk de video van ons afgelopen Cleanup Day. Wil je zelf meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op.

Terug naar boven