3 redenen waarom een papieren agenda nog steeds werkt

Een papieren agenda, is dat nog wel van deze tijd vraagt menig mens zich af. Wij denken van wel. De fysieke agenda is in de afgelopen jaren toch weer in populariteit gestegen en dat heeft zo zijn redenen. Jong en oud schaft de agenda toch steeds vaker aan en we zien ze steeds vaker terug in het dagelijks leven. Waarom de agenda’s weer helemaal hot zijn, dat vertellen wij u in dit blog artikel.

Even offline

Een mobieltje is een ontzettend handige gadget waarmee u praktisch alles kunt doen. TV kijken, geldzaken regelen, navigeren, alles is mogelijk. Ondanks al deze mogelijkheden proberen steeds meer mensen een detox te nemen en het smartphone gebruik te verminderen. Wanneer dat het geval is, zijn er alsnog een paar functionaliteiten die men zou willen blijven gebruiken. De agenda is één van deze functionaliteiten. Als alternatief hiervoor wordt er toch steeds vaker gebruik gemaakt van een papieren agenda. Deze heeft u altijd bij de hand, komt nooit met een lege batterij te zitten en is ideaal tijdens een smartphone detox.

Lekker vol kladden

Een ander zeer belangrijke reden dat aansluit bij de eerder genoemde smartphone detox, is dat u de agenda lekker vol kunt kladden. U hoeft hier niet alleen een statische afspraak in te noteren, maar u kunt ook leuke doodles maken, quotes opschrijven etc. Zo wordt de agenda niet alleen een item om afspraken in te noteren, maar is het bijna een bullet journal.

Bovendien is het zo dat het maken van doodles etc. stressverlagend werkt en kan dus een positieve bijdrage hebben bij die eerder genoemde smartphone detox. Het geeft een vorm van ontspanning met zich mee en is daardoor een ideaal zakelijk relatiegeschenk om weg te geven.

Een heel jaar in beeld

De laatste reden is er een die met name voor ondernemers één van de belangrijkste redenen is. Een agenda is een item dat het hele jaar door gebruikt wordt en in de meeste gevallen er zelfs dagelijks bij wordt gepakt. Hierdoor is de agenda uitermate geschikt voor het verhogen van uw naamsbekendheid. Helemaal wanneer u de agenda met logo, naam of andere tekst laat bedrukken. Kies er bijvoorbeeld voor om agenda’s te bedrukken voor medewerkers. Zij worden dan brandambassadeurs van uw organisatie. U kunt er ook voor kiezen om de agenda’s met opdruk weg te geven tijdens bijvoorbeeld een beurs of seminar. Zo komt u dagelijks in beeld bij potentiële relaties en klanten.

Benieuwd naar hoe u agenda’s kunt inzetten voor uw organisatie? Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies op maat.