3 tips om sport en vitaliteit op de werkvloer te stimuleren

Sport en vitaliteit is een veelbesproken thema in het bedrijfsleven. Voor de drukke ondernemer is het vaak lastig om dit ook in de praktijk toe te passen. Wel is het cruciaal om medewerkers gezond en vitaal te houden. Met een aantal kleine tips kunt u dit thema al toepassen in uw eigen organisatie en uw medewerkers stimuleren er zelf mee aan de slag te gaan.

Beweging stimuleren

Aangezien een groot deel van de kantoormedewerkers ruim 8 uur per dag zittend werk verricht, mag ‘beweging’ zich met recht één van de belangrijkste punten binnen dit thema noemen. Het lichaam is gemaakt om te bewegen, maar wanneer er zittend werk wordt verricht is dit soms lastig. U kunt uw medewerkers aansporen te gaan wandelen in de pauze. Wanneer u ze een leuke stappenteller cadeau geeft zullen zij eerder geneigd zijn dit ook echt te doen. 

U kunt hiermee ook een leuke teamcompetitie lanceren. Bijvoorbeeld door het team dat de meeste stappen heeft gezet te belonen met een leuk presentje. Dit zal niet alleen de vitaliteit bevorderen, maar ook de teamspirit.

Een andere simpele mogelijkheid om beweging te stimuleren is door een aantal dagen de mail en telefoon voor intern gebruik uit te schakelen, waardoor men eerder naar elkaar toe zal lopen. Ook hiermee zal niet alleen de beweging gestimuleerd worden, maar ook de interne binding in de organisatie.

Gezonde lunch voor het hele bedrijf

Voeding is ook een belangrijke factor om de vitaliteit van uw medewerkers te stimuleren. In veel bedrijven ziet u vaak al terug dat er in de kantine gezonde salades etc. beschikbaar worden gesteld. Hiermee is het alleen onmogelijk om voor iedere smaak een passend aanbod te bieden. 

U kunt uw medewerkers zelf een gezonde hap laten klaarmaken door in de kantine verschillende elementen aan te bieden die zij zelf kunnen samenvoegen tot een gezonde salade naar smaak. Dit maakt u extra leuk door ze een bedrukte lunchbox met bedrijfslogo te schenken, waardoor zij zich extra betrokken gaan voelen bij het bedrijf.

De lunchbox kunnen ze daarna zelf nog veelvuldig gebruiken door iedere dag thuis een gezonde maaltijd te maken om mee te nemen voor de lunch.

Voldoende ontspanning

Ook ontspanning levert een grote bijdrage aan de gezondheid van werknemers. De pauze is hierbij zeer belangrijk. Helaas worden in veel gevallen de pauzes gebruikt om werkgerelateerde zaken te bespreken. Een wandeling, zoals eerder genoemd, kan helpen om even helemaal van het werk af te stappen en te ontspannen. Wanneer uw medewerkers niet in de gelegenheid zijn om te wandelen, zullen zij in de kantine moeten kunnen ontspannen. Dit kan bijvoorbeeld door in de kantine bedrukte spellen aan te beiden, zoals een tafelvoetbal of speelkaarten. Hiermee kunnen medewerkers het werk even helemaal loslaten, ontspannen en daarna weer met nieuwe energie aan het werk gaan.

Benieuwd naar nog meer tips over sport en vitaliteit op de werkvloer en hoe u relatiegeschenken kunt inzetten om dit te stimuleren? Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies op maat of breng een bezoek aan één van onze showrooms.