De leukste spelletjes voor de koningsspelen op een rij

Tijdens de koningsspelen halen scholen en buurtverenigingen alles uit de kast om de leukste spellen te bedenken voor kinderen. De verschillende spellen variëren van leuke creatieve opdrachten tot gezellige actieve bezigheden.  De verschillende spelen worden op de meest origineelste manieren ingestoken. Wij zetten hier een aantal leuke Koningsspellen op een rijtje.

De gouden koets

In de gouden koets voelt ieder kind zich wel een koning of koningin. Hier geeft u een leuke draai aan door een race met kruiwagens te organiseren. Laat kinderen elkaar omstebeurt van het ene naar het andere punt rijden. Laat ook zien wie de koning of koningin is door voor ieder kind een uniek kroontje aan te schaffen. Dat maakt het spel net een stuk leuker.

Race statig lopen

Nu de kinderen toch al voorzien zijn van een kroontje, kunnen we daar een schepje bovenop doen. Vul een teiltje of emmertje met wat water en laat kinderen een parcours afleggen met het teiltje of emmertje op het hoofd. Terwijl zij het parcours afleggen moeten zij proberen om het water in het emmertje te houden. Een erg leuke oefening om het geduld van de kinderen eens goed uit te testen!

Tip: Laat de kinderen tijdens het parcours ook voorzichtig buigen om bonuspunten te behalen.

Bouw een kasteel

 

Met blokken kom je al een heel eind. Laat de kinderen een kasteel bouwen waarbij het mooiste kasteel een prijs kan winnen. Maak teams door ieder team een andere kleur t-shirt te geven of geen ze allemaal een oranje shirt met een andere opdruk, zoals team Willem-Alexander, team Maxima, team Amalia etc.

Tip: koppel dit bouwactiviteit ook aan een leuk spel. Bij ieder winnend punt kunnen de kinderen blokken vrijspelen om hun mooiste kasteel op te bouwen.

Bekende oud Hollandse spellen

Naast de vernieuwende spellen zijn er natuurlijk ook nog veel oud Hollandse spellen die het altijd goed doen tijdens deze actieve dagen. Denk bijvoorbeeld een koekhappen en spijkerpoepen. Maar ook zaklopen is altijd een leuke bezigheid waar kinderen voor staan te springen. Geen hier ook een koninklijk tintje aan door de kinderen te laten racen naar een kasteel. Misschien wel het kasteel dat zij eerder zelf hebben gebouwd?

Welke spellen organiseert u tijdens de Koningsspelen?

Neem ook een kijkje in het assortiment oranje artikelen voor unieke gadgets, hulpmiddelen en toffees voor de kinderen of neem contact met ons op voor een persoonlijk advies op maat.