In verband met aanhoudende drukte kunnen de vermelde levertijden tijdelijk oplopen. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen. 

0
ma t/m vr 08:30 tot 17:30
0344 - 640 200

Gadget van de maand: oordopjes voor muzikale momenten

Oordopjes, ze zijn er in alle vormen, soorten, merken en maten. Tegenwoordig hebben zelfs de eerste draadloze oordopjes hun intrede gedaan en ook de koptelefoons van bijvoorbeeld Beats hebben de laatste jaren sterk aan populariteit gewonnen. Daarom besteden we deze maand extra aandacht aan het hulpmiddel dat er voor zorgt dat niet de gehele coupé mee hoeft te genieten van jouw favoriete afspeellijst. En behalve voor jezelf, zijn oordopjes ook ideaal als relatiegeschenk!

Waar moet je dan op letten?oordopjes bedrukken in ear

Het kopen van oordopjes lijkt wellicht eenvoudiger dan het is. Er zijn namelijk veel verschillende oordopjes. Zo bestaat er een “gewone” variant maar vindt men ook steeds vaker een “in-ear” variant. De oordopjes zitten dan nog dieper in de gehoorgang waardoor geluiden en ruis van buiten geminimaliseerd worden. Tegelijkertijd bevindt de geluidsbron zich nog dichter bij het trommelvlies.

Het is daarom van belang om het geluid vooral niet te hard te zetten wanneer je gebruik maakt van deze oordopjes, dit vergroot namelijk de kans op gehoorschade.

Verschillen in kwaliteit

Een ander belangrijk aspect bij oordopjes is de kwaliteit. Niet alle oordopjes geven een even mooi geluid. Over het algemeen zijn goedkopere oordopjes prima geschikt om muziek, radio en podcasts mee te luisteren, maar heeft de gemiddelde muziekliefhebber liever hogere kwaliteit oordopjes omdat deze wat minder ruis geven en ook beter in staat zijn de verschillende tonen zuiver over te brengen. Zeker wanneer het volume omhoog gaat is dit verschil merkbaar.

Waar beleef je jouw muzikale momenten?oordopjes bedrukken sport

Natuurlijk is het ook van belang om te bekijken wanneer en hoe vaak men gebruik maakt van de oordopjes. Indien er veelvuldig gebruik gemaakt wordt van de oordopjes is het verstandig om wat meer waarde te hechten aan kwaliteit en comfort.

Gebruik je je oordopjes voornamelijk tijdens het sporten? Dan is de keuze voor oordopjes met bijbehorende schelp wellicht een idee. Maak dus voor jezelf deze afweging en bekijk waar je naar op zoek bent!

Oordopjes als relatiegeschenk?

Uiteraard is het goed mogelijk oordopjes te gebruiken als relatiegeschenk. Zeker op kantoor is het altijd fijn om een paar oordopjes in de buurt te hebben zodat je collega’s bijvoorbeeld niet afgeleid worden wanneer jij naar een Webinar moet kijken, of als je je even af wil sluiten van je omgeving om flink aan het werk te gaan.

Behalve oordopjes beschikken wij bij Van Helden uiteraard over nog veel meer goedkope gadgets en andere relatiegeschenken. Voor een overzicht van ons assortiment raden we je daarom aan om een kijkje te nemen op onze website. Indien je vragen hebt of advies wilt hebben neem dan even contact met ons op. Wij helpen je graag vrijblijvend verder!

Terug naar boven