0
ma t/m vr 08:30 tot 17:30
0344 - 640 200

Wij tekenden de Dopper Wave: een stapje dichterbij een duurzame wereld

Dopper zul je ongetwijfeld kennen. Zij zijn niet alleen de organisatie achter de trendy Dopper drinkfles, maar zetten zich ook keihard in om het single-use plastic tegen te gaan en daarmee schonere oceanen te kunnen realiseren. Onlangs hebben wij vol trots de Dopper Wave pledge getekend. Met het tekenen van deze pledge, wordt de bewustwording en impact van het gebruik van herbruikbare flessen nogmaals onderstreept. Wat deze pledge precies inhoud vertellen we je graag.

Wat houdt de Dopper Wave pledge precies in?

Elke minuut belandt er een vrachtwagen vol plasticafval in onze oceanen. In diezelfde minuut worden er wereldwijd 1 miljoen plastic wegwerpflesjes verkocht. De Dopper Wave is bedoeld om men bewust te maken van de impact dat plastic wegwerpflesjes heeft op ons milieu. Ook wij doen daaraan mee. Door kleine, dagelijkse handelingen aan te passen kunnen we voorkomen dat grote hoeveelheden wegwerpwaterflessen in onze oceanen belanden.

Meer plastic in de oceaan dan vissen – en meer feitjes

Je las eerder al dat er elk minuut een vrachtwagen vol plastic in onze oceanen belandt, maar wist je ook dat ruim 80% van al het afval in de oceanen uit plastic bestaat. Als wij nu geen actie ondernemen zal het gewicht aan plastic in de oceanen zelfs groter zijn dan het gewicht aan vissen.

Wegwerpflessen worden gemaakt van olie en andere fossiele brandstoffen afkomstig uit een zeer vervuilende industrie. Het recyclen van plastic kan deze productie verminderen, maar helaas is slechts 9% van al het geproduceerde plastic ooit gerecycled. De rest wordt gestort op een vuilnisbelt, verbrand of eindigt als zwerfafval. Hierdoor is het nog belangrijker om het gebruik van single-use plastic te verminderen.

Met Van Helden Relatiegeschenken hebben we in de afgelopen drie jaar door de verkoop van herbruikbare waterflessen er voor gezorgd dat er 20 miljoen minder wegwerpwaterflessen gebruikt hoefden te worden.

Dopper wave

Nu actie ondernemen

Verandering begint bij ons en daarom hebben wij met het tekenen van de Dopper Wave ons beleid aangepast. Hiermee beloven wij het volgende:

  1. We bannen het gebruik van wegwerpwaterflessen uit onze organisatie;
  2. We moedigen collega’s en bezoekers aan om kraanwater te drinken waar en wanneer dat kan;
  3. We zullen iedereen eraan herinneren om altijd zijn/haar herbruikbare waterfles bij zich te hebben;
  4. We zullen andere organisaties en mensen inspireren om zich ook aan te sluiten bij de Dopper Wave.

Deze aanpassingen klinken misschien weinig indrukwekkend in het grote (plastic)plaatje, maar zoals we eerder lieten weten, alle beetjes helpen. Bovendien doen we dit niet allen, want jij doet toch ook mee? Ben je benieuwd wat jij kunt doen of heb jij tips voor wat we morgen kunnen proberen? Neem dan contact met ons op.

Terug naar boven