Kerstpakketten nog steeds het meest waardevolle geschenk

Jaren geleden werden de eerste kerstpakketten weggegeven. In de 19e eeuw ontvingen boeren een mand met allerlei etenswaren en kregen zij tijdens de Kerst vrij om dit met de familie te vieren. Met de goedgevulde mand werd het kerstfeest nog feestelijker. Deze blijk van waardering werd nog jarenlang doorgezet en ondanks de modernisering en digitalisering blijft het traditionele kerstpakket nu nog een onmisbaar eindejaarsgeschenk voor medewerkers. Waarom? Dat vertellen wij je in dit blogartikel.

De ontwikkel van het kerstpakket: van tot nu

Zoals je eerder hebt gelezen is het kerstpakket jaren geleden ontstaat als een mand vol etenswaren voor de boerenbevolking. Vervolgens veranderde de mand in een klein voedselpakket dat werd weggegeven aan ambachtslieden. Tegenwoordig zijn er honderden pakketten waar werkgevers uit kunnen kiezen. De kerstpakketten zijn overigens niet zomaar voedselpakketten, maar zijn uitgerust met allerlei leuke huishoudelijke- en keukenartikelen die de ontvanger nog jarenlang kan gebruiken. Ieder kerstpakket heeft weer een andere thema waardoor de werkgever zelf kan kiezen welk thema hij cadeau wilt geven. Zo kan hij kiezen voor een heerlijk Italiaans kerstpakket gevuld met pasta en antipasti etc. of hij kan kiezen voor een healthy bio kerstpakket met zaden, noten en een handige saladebak.

De top 3 kerstpakketten van 2019

Ieder jaar zijn er thema’s die de show stelen en dit jaar zijn de meest populaire thema’s authenciteit, werelds en duurzaam. Dit zijn volgens onze adviseurs toch wel de top 3 meest populaire kerstpakketten voor 2019:

Waarom men nog graag een kerstpakket ontvangt

De kerstpakketten hebben vele vormen en maten. Enige tijd geleden was het meest kleine ‘kerstpakket’ populair, namelijk de cadeaubon. Deze werd aan het eind van het jaar weggegeven zodat medewerkers zelf iets leuk konden uitkiezen. Toch blijkt dat veel medewerkers de magie van de kerstpakket een stuk indrukwekkender dan een eenvoudige cadeaubon. Uit een onderzoek van De Zaak is ook gebleken dat meer dan de helft van de respondenten een voorkeur heeft voor kerstpakketten.

Wilt je jouw medewerkers dit najaar ook verrassen met een uniek kerstpakket. Neem een kijkje in ons volledige aanbod kerstpakketten en laat u inspireren.