Terug naar kantoor? Zo heet jij jouw medewerkers van harte welkom

Na een lange periode van thuiswerken, staan werknemers weer te springen om terug naar kantoor te gaan. Een andere omgeving, collega’s om je heen en uiteraard de koffie. Met de nieuwe versoepelingen in zicht komt het ook steeds dichterbij om terug naar kantoor te gaan. Heet jouw medewerkers op een unieke manier welkom en motiveer ze om weer samen aan het werk te gaan op kantoor. Wij geven je 3 tips waarmee je dit op een perfecte manier in kan zetten.

Communicatie is key

 

Interne communicatie is ontzettend belangrijk bij dit traject. Men heeft zo lang thuisgewerkt, dat het routine is geworden. Bovendien zullen zij met behoorlijk wat vragen zitten. Met hoeveel mensen mogen zij bijvoorbeeld in een ruimte zitten? Hoe zit het met het gebruik van de kantine? En zo zijn er nog veel meer vragen. Goede communicatie en een tijdsplanning om medewerkers terug te brengen is hierbij belangrijk.

Geef je communicatie extra kracht door het toevoegen van een relatiegeschenk. Stuur je medewerkers bijvoorbeeld een welkom terug brief met daarin de tijdsplanning en veel gestelde vragen en voeg hierbij een bedrukte kaarthouder toe. Een leuk extraatje die ze kunnen gebruiken als ze met hun pas of badge weer moeten inklokken op kantoor. Wanneer je je werknemers een geschenk wilt opsturen is het zelfs mogelijk om deze direct thuis te laten bezorgen.

Neem ontzekerheden weg

Velen zullen ontzettend veel zin hebben om terug naar kantoor te komen, maar er zullen ook veel medewerkers zijn die het spannend vinden om terug te komen. Het virus is immers de wereld niet uit en niet iedereen is gevaccineerd. Men zal nog met wat onzekerheden zitten.

 

Belangrijk is om hier als bedrijf zijnde om hier voor je medewerkers klaar te staan. Dit kan bijvoorbeeld met een goede planning, zodat de 1,5 meter regel gewaarborgd blijft. Daarnaast kan het ook door de inzet van hygiëne artikelen. Laat bijvoorbeeld handgel bedrukken en zorg dat iedere medewerkers zijn eigen handgel heeft om de handen te reinigen. Of laat mondkapjes bedrukken en deel deze uit of stuur deze op voordat je medewerkers naar kantoor komen.

Maak het leuk

Hoe spannend het ook is, een belangrijk aspect om men te motiveren om terug naar kantoor te komen is door het leuk te maken. Bijna iedereen heeft zin om zijn collega’s weer te zien. Dat is iets wat je kunt benadrukken. Daarnaast is het ook leuk om je medewerkers iets fysieks mee te geven om bijvoorbeeld hun bureau weer opnieuw in te richten.

Denk bijvoorbeeld aan een nieuw bedrukt notitieboekje met pen of stel een compleet ‘Back2Work’ pakket samen. Deze kan bijvoorbeeld bestaan uit een gepersonaliseerde mok, zodat men geen mokken hoeft te delen, een notitieboekje, een waterfles, een powerbank en ga zo maar door. Jouw ‘Back2Work’ pakket kan je dan helemaal zelf samenstellen en afstemmen op jouw werknemers.

Advies nodig?

Wil je meer weten over wat je kunt doen voor de terugkeer van jouw medewerkers naar kantoor? Of ben je benieuwd naar het samenstellen van de ‘Back2Work’ pakketten? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk advies op maat.