Waarom zou je kiezen voor een duurzaam relatiegeschenk?

Als duurzaam ondernemen verweven zit in het DNA van je onderneming, dan wil je maximale inspanningen leveren om die filosofie door te trekken in je volledige bedrijfsvoering. Heb je dan al aan duurzame relatiegeschenken gedacht? Zo wordt het voor je zakenpartners ook tastbaar duidelijk dat je maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) belangrijk vindt.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) omarmen brengt uitdagingen met zich mee, maar je mag best trots zijn op elke stap die je in de duurzame richting zet. Door voor ecologische relatiegeschenken te kiezen, maak je zichtbaar dat het onderwerp je nauw aan het hart ligt.

Waarom kiezen voor een duurzaam, groen of ecologisch relatiegeschenk?

Wel, daar zijn een aantal goede redenen voor. In een andere blog las je misschien al dat millenials steeds meer belang hechten aan MVO. Moderne consumenten leggen de lat hoger voor bedrijven waarvan of merken die ze aankopen, ook op vlak van duurzaamheid. Met een duurzaam relatiegeschenk maak je aan de kritische consument duidelijk dat je als bedrijf ook jouw steentje wilt bijdragen.

Wanneer duurzaam ondernemen een expliciet onderdeel uitmaakt van je visie en bedrijfsstrategie, dan vertegenwoordigt een ecologisch relatiegeschenk ook een strategische zet in jouw marketingplan. Dit geschenk is een communicatie-uiting van de duurzame efforts die jouw onderneming presteert.

Wist je dat duurzame relatiegeschenken een hogere waardering krijgen van ontvangers? Onderzoek toont aan dat de geschenken worden beoordeeld als kwalitatiever, aantrekkelijker en met een hogere status dan een niet-duurzaam geschenk.

Met het geven van een groen relatiegeschenk straal je moreel besef uit en toon je aan je relaties dat je mee wil werken aan een betere toekomst voor mens en planeet. Je maakt duidelijk dat jouw ondernemening ook verantwoordelijkheid wil dragen om het beter te doen. Deze actie, als je ze consequent volhoudt, heeft impact op het imago van uw bedrijf. Een duurzaam relatiegeschenk is een toonbeeld van jouw maatschappelijke betrokkenheid.

Bovendien gaat een duurzaam relatiegeschenk altijd gepaard met een verhaal. Een verhaal over de oorsprong van de materialen (organisch of duurzaam geteeld katoen), het duurzame of recycleerbare karakter van grondstoffen (producten vervaardigd uit hout of bamboe), of het maatschappelijk probleem dat aangekaart wordt (Dopper wil single-use plastic waterflesjes helemaal overbodig maken en zo de oceanen redden van de plasticsoep). Vertel bij je geschenk dus ook meteen het verhaal achter het product of materiaal en maak jouw relaties warm voor het onderwerp waar je zelf ook belang aan hecht.

Elke dag een groter aanbod

Duurzaamheid wint aan belang, wereldwijd. En dat is ook de sector van relatiegeschenken niet ontgaan. Tegenwoordig vind je al een heel ruim aanbod aan leuke, betaalbare en duurzame geschenken. Bovendien wordt het aanbod continu uitgebreid met nieuwe gadgets en innovatieve artikelen. Om je verder te helpen een passende keuze te maken, hebben we nog enkele interessante artikelen voor je:

Zoek je een leuke manier om je medewerkers mee op de duurzame kar te krijgen? Onze blog met duurzame relatiegeschenken voor het dagdagelijkse leven kan je misschien inspireren.
Je wilt een duurzaam relatiegeschenk aanbieden. Maar welk product kies je dan en wat is het beste moment om het te geven? Dat alles kom je te weten in onze blog.
Wat inspiratie voor duurzame geschenken die goed van pas komen tijdens warme zomerdagen.

Klaar om een keuze te maken? Ondek het uitgebreid aanbod duurzame, groene en ecologische geschenken bij Van Helden online:


ONTDEK ONS DUURZAME AANBOD ►