2019: dé trends op gebied van relatiegeschenken en promotionele artikelen

Een nieuw jaar, een nieuwe start. Een mooi moment om richting de toekomst de kijken. Wat zijn de trends van dit jaar en hoe kunt u hier als ondernemer slim op inspelen?  Wij geven u één overzicht met de meest opvallende trends op gebied van relatiegeschenken en promotionele artikelen.

Elektronica

In het onderzoek van One Question dat in opdracht van PromZ magazine is uitgevoerd komt duidelijk naar voren dat de bedrukte pen nog steeds veruit de populairste promotionele weggever is. Op de tweede plaats volgt elektronica. Geen verrassing dachten wij.

De afgelopen jaren is elektronica als relatiegeschenk en zelfs als promotionele weggever ontzettend populair geworden. Met name bedrukte powerbanks worden veelal weggegeven op beurzen en open dagen. Maar ook bedrukte oordopjes en solar chargers worden steeds populairder.

Dit jaar zullen we deze trend meer zien verschuiven naar de draadloze varianten. Denk bijvoorbeeld aan draadloze oplaadstations voor de mobiele telefoon en bluetooth oordopjes. Zeker voor innovatieve organisaties is dit een productcategorie waarmee u altijd goed zit.

Duurzaam bamboe

Duurzaamheid blijft een trend dat zich ook in 2019 verder zal voortzetten. Populaire promotieartikelen, zoals notitieboekjes en eco pennen worden vervaardigd uit duurzame materialen. Naast hout en karton, zullen we dit jaar ook meer bamboe terug zien.

Bamboe heeft een hoge groeisnelheid en kan vaker geoogst worden. Hierdoor is het een ecologisch basisproduct waar steeds meer designers mee werken. Daarnaast is bamboe ook geheel afbreekbaar en dus niet milieuverontreinigend.

In het komende jaar zullen we steeds meer relatiegeschenken zien die van dit eco-vriendelijke materiaal gemaakt is. Denk bijvoorbeeld aan drinkbekers en zelfs textiel.

Sustainability

Relatiegeschenken met een boodschap waren al ontzettend belangrijk in het bedrijfsleven en zullen in 2019 nog belangrijker worden. Men wilt met een relatiegeschenk een boodschap overbrengen en dat mag meer zijn dan alleen de opdruk van een logo en/of tekst.

Geschenken als de Dopper Original worden zeer gewaardeerd in de gehele maatschappij. Door het schenken van de Dopper Original als relatiegeschenken stimuleren bedrijven het gebruik van een herbruikbare drinkfles en leveren zij een bijdrage aan het verminderen van de plastic soep in de oceanen.

Veel van deze sustainable producten zijn in de consumentenmarkt al ontzettend populair. Het komende jaar zullen we deze populariteit ook zien groeien in de zakelijke markt. Dankzij de vele personalisatie mogelijkheden zullen ook deze artikelen sneller ingezet worden als relatiegeschenk.

Meer trends?

Bent u benieuwd naar nog meer trends en nieuwtjes op het gebied van relatiegeschenken en promotionele artikelen? Neem dan een kijkje op onze blog of volg ons via Social Media. Uiteraard kunt u bij vragen of voor een persoonlijk advies ook altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder.