In verband met aanhoudende drukte kunnen de vermelde levertijden tijdelijk oplopen. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen. 

0
ma t/m vr 08:30 tot 17:30
0344 - 640 200

Druktechnieken

Tampondruk   Zeefdruk   Transferdruk   Sublimatie

Tampondruk

Met een flexibele, siliconen stempel wordt uw logo aangebracht. Meer info ►

 

Zeefdruk

Door middel van een zeef en een ‘rakel’ wordt het inkt gedrukt. Meer info ►

 

Transferdruk

Uw opdruk wordt met transferpapier en hitte aangebracht. Meer info ►

 

Sublimatie

Met speciaal transferpapier wordt uw opdruk aangebracht. Meer info ►

             
Digitaal printen   Blinddruk   Foliedruk   Lasergravering

Digitaal printen

Uw opdruk wordt aangebracht d.m.v. een digitale printer. Meer info ►

 

Blinddruk

Uw logo en/of tekst wordt 'blind' in het artikel gedrukt. Meer info ►

 

Foliedruk

Naast een blinddruk wordt uw opdruk ook voorzien van een folie. Meer info ►

 

Lasergravering

Door lasertechnologie wordt uw opdruk in het materiaal gezet. Meer info ►

             
Etsen   Borduren   Doming   Stickers

Etsen

Een chemische reactie zorgt voor een opdruk in het materiaal. Meer info ►

 

Borduren

Met naald en gaar wordt uw logo op het artikel geplaatst. Meer info ►

 

Doming

Uw opdruk wordt geplaatst d.m.v. een sticker met harslaag. Meer info ►

 

Sticker

Met een full colour bedrukte sticker wordt uw logo en/of tekst geplaatst. Meer info ►

 

 

Tampondruk

Bij Tampondruk wordt er gewerkt met een transparante film (soort negatief) waar uw logo en/of tekst op staat. Met behulp van de film wordt er een cliché gemaakt. Een cliché is een metalen of kunststof plaatje met een lichtgevoelig laagje. De film wordt op het plaatje gelegd en door middel van UV licht wordt het plaatje belicht. Hierdoor wordt het laagje op het cliché verwijderd en zal uw tekst en/of logo dieper liggen dan de rest van het plaatje.

De tamponprint machine legt inkt over het cliché en een mes trekt deze schoon, waardoor er alleen inkt over blijft in het diepere gedeelte van het cliché. Door middel van de stempel, oftewel tampon, wordt het inkt opgepikt en vervolgens op het artikel gedrukt.

Tampondruk is een bedrukkingtechniek met scherpe contourlijnen en is zeer geschikt voor het bedrukken van onvlakke artikelen. Denk bijvoorbeeld aan pennen, klokjes etc.

   

Zeefdruk

Zeefdruk is een doordruktechniek dat werkt door middel van een zeefdrukraam met polyester gaas. Het zeefdrukraam is voorzien van een lichtgevoelige laag. Op het zeefdrukraam wordt vervolgens uw logo en/of tekst aangebracht door middel van een film (negatief) en belicht door UV licht. De onbelichte delen worden vervolgens weggespoeld van het gaas, waardoor de inkt zijn doorgang kan vinden.

De inkt wordt op het raam aangebracht en met een rakel (mesvormig gereedschap) uitgesmeerd. Hierdoor wordt de vorm van uw logo en/of tekst op het artikel afgedrukt.

Bij zeefdruk is er sprake van een hoge inktoverdacht, waardoor er een optimale dekking ontstaat. Hierdoor is de bedrukkingtechniek zeer geschikt voor vlakke artikelen met een wat grovere structuur, zoals textiel, paraplu’s en tassen.

   

Transferdruk

Bij transferdruk wordt uw logo en/of tekst eerst in spiegelbeeld aangebracht op speciaal transferpapier. Na de laatste drukgang wordt de lijm aangebracht. Met een warmtepers wordt er een bepaalde temperatuur gegenereerd, waardoor de inkt van het papier loskomt. Wanneer het transferpapiertje wordt verwijderd zal uw logo en/of tekst achterblijven op het artikel.

Bij transferdruk wordt er onderscheid gemaakt tussen zeefdruk transfer en digitale transfer. Bij zeefdruk transfer wordt er door middel van zeefdruk per opdrukkleur een opdruk aangebracht op het transferpapier.  Digitale transfer werkt zoals een normale printer, waarbij een opdruk door middel van een kleurenprinter wordt aangebracht op het transferpapier.

Transferdruk is zeer geschikt voor fijn, uitgespaarde teksten en opdruk in meerdere kleuren. Dit bedrukkingtechniek wordt veelal gebruikt op mokken en ‘zachte’ materialen, zoals t-shirts, polo’s en petjes.

Transferdruk
   

Sublimatie

Sublimatie wordt vooral gebruikt bij keramiek artikelen, zoals mokken. Bij sublimatie wordt uw logo en/of tekst op een speciaal soort transferpapier gedrukt. Door het papier, waar de opdruk op staat, te verhitten wordt de opdruk op het artikel gedrukt. De mok heeft een coating met een polyester vezel. Bij het afkoelen sluit de vezel zich weer waardoor de inkt opgesloten zit in de mok.

Met sublimatie kunnen er meerdere kleuren tegelijk gedrukt worden voor een extra mooi en luxe resultaat. Mokken kunnen ook bedrukt worden door middel van rondzeefdruk, zoals op video hiernaast, waarbij één zijde van de mok bedrukt kan worden.

   

Digitaal printen

Bij digitaal printen wordt uw artikel bedrukt op een vergelijkbare manier als waarop u thuis een A4'tje zou bedrukken. De artikelen worden in een mal gelegd en vervolgens in de printer om ze te laten bedrukken. Digitaal printen is perfect om artikelen in full colour te bedrukken en worden zelfs de kleinste details afgedrukt. Daarnaast is het met digitaal printen ook mogelijk om artikelen te personaliseren.

Digitaal printen wordt vooral gebruikt op artikelen met een vlakke oppervlakte, zoals notitieboekjes, schuifpuzzels, maar bijvoorbeeld ook de Dopper Original.

   

Blinddruk

Blinddruk wordt ook wel droogstempelen genoemd. Door op de drukplaat een reliëf aan te brengen en deze daarna met hoge druk en warmte (+/- 180 graden) op het artikel te drukken ontstaat dit reliëf in het artikel.

Blinddruk wordt voornamelijk gebruikt op (kunst)leren artikelen en zorgt voor een chique uitstraling. 

   

Foliedruk

Foliedruk werkt in principe hetzelfde als blinddruk. Op de drukplaat wordt een reliëf aangebracht dat met hoge temperatuur en druk in het artikel wordt geperst. Hierdoor ontstaat er als het ware een verdieping dat voorzien wordt van folie.

Foliedruk is mogelijk in de kleuren zilver, goud, wit of zwart en geeft een luxe uitstraling aan (kunst)leren artikelen.

 
   

Lasergravering

Gravering door middel van Fiber-lasers zorgt ervoor dat zowel gelakte als ongelakte metalen gegraveerd kunnen worden. De laser wordt aangestuurd door de computer, waardoor het kleinste detail van uw logo en/of tekst zichtbaar zal zijn.

Graveren zorgt voor een luxe en elegante uitstraling en wordt veel gebruikt bij op luxe pennen en pennensets. Daarnaast is het met lasergravering ook mogelijk om uw artikelen te personaliseren.

   

Etsen

Metalen artikelen kunnen bedrukt worden door middel van de bedrukkingstechniek etsen. Bij etsen ontstaat er een chemische reactie, waardoor er een deel oplost en uw afbeelding of logo wordt aangebracht.

 
   

Borduren

Met borduren wordt uw logo en/of tekst op een originele manier op het artikel geplaatst door middel van naald en garen. Borduring is mogelijk op twee manieren: vlakke borduring waarbij de het borduursel bijna gelijk is aan het artikel en 3D borduring waarbij het borduursel als reliëf op het artikel geplaatst is.

Borduren wordt als bedrukkingstechniek vaak gebruikt voor polo’s, jacks, bodywarmers en badtextiel. Het zorgt voor een exclusieve uitstraling.

Borduring
   

Doming

Doming bestaat uit een sticker dat in full colour geprint wordt en een twee componenten hars-laag (epoxy). Deze epoxylaag is glashelder en bevat een ronding. Hierdoor wordt het beeld eronder niet alleen beschermd, maar wordt deze ook enigszins vergroot.

Doming kan op vrijwel alle artikelen toegepast worden en wordt voornamelijk gebruikt bij usb-sticks en duurdere, luxere, elektrische artikelen. Omdat de doming in full colour wordt bedrukt is er geen sprake van PMS kleuren, maar is personalisatie wel mogelijk. 

Doming
   

Stickers

Deze techniek behoeft weinig uitleg. Wanneer u kiest voor bedrukking met stickers zal er een stickervel bedrukt worden met uw logo en/of tekst. De bedrukking is in full colour, dus is er geen sprake van PMS kleuren. De sticker wordt van het stickervel gehaald en op het artikel geplaatst. 

 
Terug naar boven