Oeko-Tex

Het aanbod van relatiegeschenken met het Oeko-tex keurmerk is breed. Je vind hier allerlei textiel waarmee je jouw merk en organisatie op een duurzame manier op de kaart kunt zetten.

(20 artikelen gevonden)

Pagina's

Waar staat Oeko-tex voor?

Oeko-tex, of Ökotex, is een gezondheidskeurmerk voor textiel. Dit keurmerk werd in het verleden voornamelijk gebruikt voor het produceren van textiel voor gevoelige huiden, bijvoorbeeld voor baby’s. Tegenwoordig is het een keurmerk dat de duurzaamheid van textiel symboliseert. Het Oeko-tex keurmerk stelt indirecte eisen aan het gebruik van milieuschadelijke stoffen, zoals zware metalen, schadelijke kleurstoffen en gewasbeschermingsmiddelen. Tijdens het keuringsproces is al het textiel getest op stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid, bijvoorbeeld door allergische reacties.

Waarom kies je voor Oeko-tex?

Bij de Oeko-tex keuring wordt er gewerkt met de grenswaarden in het eindproduct. De eerder genoemde eisen worden getest door onafhankelijke controleurs, waardoor je altijd van een gedegen onafhankelijke test uit kunt gaan. Pas wanneer alle eisen volledig worden nageleefd wordt het textiel voorzien van het keurmerk. Wanneer je kiest voor textiel met Oeko-tex keurmerk weet je dat je een bewuste keuze maakt voor mens en milieu.

Oeko-tex relatiegeschenken voor iedere doelgroep

Ook in de relatiegeschenken branche wordt er steeds vaker gekozen voor materialen die een positieve bijdrage leveren aan het milieu. Oeko-tex is een speciaal kenmerk voor textiel. Het aanbod van katoenen tassen etc. is dan ook uitgebreid met een speciale selectie voorzien van dit keurmerk. Zo heb je altijd een ruime keuze en kan je altijd een geschenk kiezen dat bij jou en jouw organisatie past. Voor iedere doelgroep en gelegenheid is er een relatiegeschenk te vinden.

Jouw Oeko-tex textiel en relatiegeschenken bestel je eenvoudig online

Via de webshop kan je binnen enkele stappen jouw Oeko-tex relatiegeschenken bestellen. Geef hierbij jou gewenste aantallen, kleur etc. aan. Ook je bedrukkingswensen kan je gemakkelijk in aangeven. Wanneer we jouw bestelling hebben ontvangen zullen onze DTP’ers een digitale drukproef opmaken. Dit is een digitaal voorbeeld van hoe jouw relatiegeschenk eruit komt te zien nadat deze is bedrukt met jouw logo en/of tekst. Pas wanneer je helemaal tevreden bent met de drukproef zullen wij het drukproces starten. Zo zijn zowel wij als jij er zeker van dat het einderesultaat aan jouw verwachtingen voldoet.