In verband met aanhoudende drukte kunnen de vermelde levertijden tijdelijk oplopen. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen. 

0
ma t/m vr 08:30 tot 17:30
0344 - 640 200

Verklaring eco symbolen

Alle eco-relatiegeschenken artikelen voldoen aan de richtlijnen voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, oftewel MVO. Bij ieder artikel
in de Eco digibrochure ziet u, aan het symbool, van welk milieuvriendelijk materiaal het gemaakt is. In de bovenstaande afbeelding ziet u bij ieder symbool de korte verklaring. Hieronder ziet u de uitgebreide verklaring van ieder symbool.

Gerecycled PET kunstof
Polyethyleen-tereftalaat wordt normaal gesproken gebruikt voor de productie van plastic flessen. De eigenschappen van dit materiaal ten opzichte van andere kunstoffen is dat door middel van reycling deze kunstof tot draden getrokken kan worden zodat het geburkt kan worden voor de productie van textiel.

Biologisch afbreekbaar
Biologische afbraak is een proces waarbij organische stoffen (dat wil zeggen stoffen die koolstof bevatten) afgebroken worden door de natuurlijk activiteit van micro-organismen, zoals bacterien
en schimmels. Stoffen die zich op deze manier laten afbreken, noemt met biologisch afbreekbaar.

Gerecyclede producten
Een afvalprodcut dat opnieuw tot grondstof wordt verwerkt, zodat er opnieuw een product uit gevormd kan worden.

Organische stof in de bodem is grotendeels afkomstig van planten en voor een klein deel van dierlijke organismen en wordt geleverd door plantenwortels, graanstoppels en stalmest. Organische stof wordt afgebroken door micro-organismen, waarbij kleverige humusproducten ontstaan zoals humuszuren en huminen. Onder organisch materiaal verstaat men materiaal dat afkomstig is van materiaal dat ooit levend is geweest.

Gemaakt van Bamboe
Bamboe heeft geen mest, pesticide of andere chemische middelen nodig om te groeien. Bovendien heeft bamboe veel minder water nodig dan katoen. Bamboe is de snelst groeiende plant ter wereld. Het is volgroeid in ongeveer 3 jaar en er kan direct weer beplant worden.


Gemaakt van mais
Kunststof gemaakt van mais kan onder de juiste omstandigheden binnen 3 - 8 weken op een natuurlijke manier afgebroken worden, dit in tegenstelling tot andere kunststoffen die er 1 - 4 eeuwen over doen. Bovendien is de uitstoot van CO2 gereduceerd naar ca. 30% waar andere kunststoffen op basis van petrochemie op ca. 70% zitten.


Zonne-energie
Door middel van zonnepanelen met fotovoltaïsche cellen (ook wel PV-cellen genoemd). Wordt  het licht direct omgezet in elektriciteit: zonnestroom. In de regeld geldt hoe meer “strepen” op de solar hoe sneller er opgeladen kan worden.

Organisch katoen
Als iets helemaal vrij is van gebruik van chemische en/of synthetische stoffen noemt ment het biologisch. Oftewel, een biologisch produkt is een natuurlijk produkt zonder chemische of synthetische toevoegingen. Biologisch, ecologisch en organisch zijn 3 termen die in deze hoedanigheid dezelfde betekenis hebben.

Heeft u nog vragen of wilt u persoonlijk advies neem dan contact op met het Van Helden Verkoopteam via 0344 - 640 200 of via het contactformulier. Zij helpen u graag!

(bron: Wikipedia)

 

Terug naar boven