0
Ma t/m vr 08:00 tot 17:00
0344 - 640 200

Bevrijdingsdag & relatiegeschenken

relatiegeschenken-bevrijdingsdag

Bevrijdingsdag is de dag dat we vieren dat we vrij zijn en waarbij we steun betuigen aan de mensen die dat niet zijn. Op 5 mei 1945 zou het Duitse leger in Nederland hebben gecapituleerd en zou dit het einde zijn van de Tweede Wereldoorlog voor Nederland. Na de bevrijding in 1945 werd elke vijf jaar de Bevrijdingsdag gevierd. Sinds 1990 is 5 mei uitgeroepen tot een jaarlijkse nationale feestdag.

 

 

 

Op 5 mei staat Nederland stil bij de grote waarde van vrijheid, democratie en mensenrechten. Op 15 augustus 1945 was het voormalig Nederlands-Indië pas bevrijd, de datum dat Japan zich overgaf. De herdenking van de slachtoffers uit voormalig Nederlands-Indië vindt dan ook pas plaats op 15 augustus, die werden bezet door Japan. De slachtoffers worden echter tijdens de Dodenherdenking op 4 mei ook al herdacht in Nederland.

Op Bevrijdingsdag worden door heel het land activiteiten georganiseerd om de vrijheid te vieren. Er worden op deze dag vooral veel festivals gehouden. Op de website van 
bevrijdingsfestivals wordt een kaart getoond met de grote festivals die worden gehouden in Nederland. Er is ook een speciale '5 mei app' te downloaden voor IOS en Android, voor meer informatie hierover kunt u ook naar bevrijdingsfestivals.nl gaan.

Relatiegeschenken voor 5 mei
Als u op zoek bent naar relatiegeschenken om te geven aan uw relaties tijdens Bevrijdingsdag, dan kunt naar 
onze website gaan of contact opnemen met onze medewerkers via 0344 - 640 200. Zo kunt u o.a. pennen laten bedrukken, pennensets laten bedrukken en schrijfmappen laten bedrukken.
 

De bevrijdingsmokkenzijn aanraders,  drie mokken met verschillende designs. Bekijk de mokken direct via Vanhelden.nl/bevrijdingsdag.

Terug naar boven