In verband met aanhoudende drukte kunnen de vermelde levertijden tijdelijk oplopen. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen. 

0
ma t/m vr 08:30 tot 17:30
0344 - 640 200

De exitstrategie: dit mogen we weer vanaf 1 juni

Na een quarantaineperiode van een aantal weken werden er de afgelopen maand al enige versoepelingen doorgevoerd. Zo mochten een aantal contactberoepen weer uitgevoerd worden en werd buitensporten in groepsverband weer deels toegestaan. Vanaf 1 juni worden er nog een aantal extra maatregelen versoepeld. Wat er vanaf maandag weer mogelijk is vertellen wij je in deze blog.

Cultuur en recreatieSocial distancing pakket

Gedurende de quarantaineperiode werd er veel gesport vanuit huis maar er werd ook veel geklust en getuinierd. Urenlange rijen bij de vuilstort en een run op thuissportartikelen waren het gevolg. Ondertussen hunkeren velen van ons naar een andere omgeving en andere mensen om ons heen. We kijken ernaar uit om te genieten van een drankje op het terras of om een bezoek te brengen aan een museum. Soms kan zo iets simpels al een heel verschil maken. Vanaf vandaag gaan bioscopen, restaurants, cafés, terrassen, culturele instellingen en musea open met een maximale capaciteit van 30 personen. Een verademing voor velen. Let wel op, want het is nog steeds belangrijk om voldoende afstand te houden en de hygiëne maatregelen te volgen.

Veel ondernemers hebben hier verschillende maatregelen voor genomen. Zo wordt er bewustwording gecreëerd met social distancing pakketten en worden er handige gadgets toegepast, zoals de contactloze deuropener. Samen kunnen we langzaamaan weer naar een ‘normale’ vorm van recreëren.

Het voortgezet onderwijs

Educatie is ontzetten belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Hoewel ouders en leraren het thuisonderwijs zo goed mogelijk hebben kunnen laten verlopen, was het toch fijn dat op 11 mei de basisscholen weer open mochten. Vandaag volgt ook het voortgezet onderwijs. Ook in het onderwijs geldt dat voldoende afstand en hygiëne nodig is om covid-19 binnen de perken te houden.

Soms is het afstand houden lastig, zeker als je je medestudenten wekenlang niet hebt gezien. Het is daarom belangrijk dat er in en rondom scholen bewustwording wordt gecreëerd rondom social distancing. De speciale social distancing weggevers kunnen hierbij helpen.

Keycord bedrukkenButton bedrukkenPet bedrukken    

Openbaar vervoerMondkapjes bedrukken

Het openbaar vervoer zal naar verwachting meer belast gaan worden door de versoepelingen van de maatregelen. De anderhalf-meter regeling is hierbij niet altijd toe te passen dus het advies is nog steeds om alleen gebruik te maken van het openbaar vervoer als dat echt nodig is. Vanaf 1 juni is het ook verplicht om niet-medische mondkapjes te dragen in het openbaar vervoer. Decoratieve mondkapjes zijn niet geschikt voor medisch verbruik of als persoonlijk beschermingsmiddel, maar helpen wel in de strijd om verdere verspreiding te beperken.

Social distancing en hygiëne maatregelen zorgen ervoor dat we de verspreiding van het virus zo veel mogelijk tegen kunnen gaan en langzaamaan weer terug naar ‘normaal’ kunnen. Benieuwd naar andere relatiegeschenken die helpen bij het veilig ‘openen’ van de sociale samenleving? Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies op maat.

Terug naar boven