In verband met aanhoudende drukte kunnen de vermelde levertijden tijdelijk oplopen. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen. 

0
ma t/m vr 08:30 tot 17:30
0344 - 640 200

De herfst in zicht: Helden laten deze 5 tips niet overwaaien

herfst-tips-relatiegeschenken

De eerste herfststorm blies vorige week over ons land. De wisseling van zomer naar herfst dient zich aan. De volgende 5 tips helpen Helden zoals u om het zakelijk klimaat met uw prospects, klanten en andere relaties aangenaam op temperatuur te houden. Met een tastbaar, beter resultaat als gevolg.

 

 

1. Verras!

 

 

Bedenk dat een onverwacht bloemetje, kaartje of attentie niet alleen thuis door uw partner, buren of familie wordt gewaardeerd maar ook zakelijk op een warme ontvangst mag rekenen. Doorbreek daarom af en toe de vaste patronen. En verras uw beste relaties met een onverwachte geste, presentje of nuttig geschenk. Wedden dat dit een glimlach op hun gezicht tovert en hen bijblijft? 

 

2. Wees relevant

 

Dit lijkt een open deur. Maar hoevaak krijgt u geen e-mail nieuwsbrief met een keur aan onderwerpen waar u helemaal niet op zit te wachten? Doe daarom gericht onderzoek met welke informatie, advies en producten u uw doelgroep echt blij maakt. Betrek hierin bijvoorbeeld juist ook die directiesecretaresse of directe collega van degene die u beter wilt bereiken, ja zelfs beraken.

 

3. Maak het persoonlijk
We zouden het soms vergeten in een wereld die steeds meer door automatisering en smartphone wordt gedomineerd: zakendoen is vooral een kwestie van mensenwerk. Maak daarom al uw communicatie zo persoonlijk mogelijk. Van direct mail tot e-mail en van nieuwsbrief tot relatiegeschenk. Een boodschap die de ontvanger aanspreekt klinkt immers zo veel prettiger dan een standaard ‘geachte heer/mevrouw’-aanhef?!

 

 

4. Houd het einddoel in de gaten
Slimme ondernemers zijn erg goed in prioriteren. Is dit initiatief of project echt waardevol voor onze klanten en onszelf op korte termijn? En zo ja, voor wie? Prioriteer uw activiteiten naar relevantie en waarde. En schrap de overige voornemens van uw lijstje. Of zet ze op een overzicht van goede, zakelijke voornemens voor een volgend seizoen. Dat zorgt voor meer overzicht en rust.

 

 

5. Neem af en toe gas terug
Voor ondernemers die vol passie aan hun bedrijf werken en aan het succes van hun klanten is werken meestal een hobby. Daarbij is het verleidelijk om niet te letten op een uurtje meer of minder werktijd. En vrije tijd, gezin of sport net een tikkie minder aandacht te geven. Slimme ondernemers weten precies wanneer het tijd is om gas terug te nemen. En zorgen voor een gezonde work-life balans.

 

 

Even gas terugnemen? Besteed de selectie van uw relatiegeschenken deze herfst uit aan de adviseurs van Van Helden. Hierkunt u alvast inspiratie opdoen.

 

Terug naar boven