In verband met aanhoudende drukte kunnen de vermelde levertijden tijdelijk oplopen. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen. 

0
ma t/m vr 08:30 tot 17:30
0344 - 640 200

Gadget van de maand: picknickmand “Willow”

Lente relatiegeschenken

Nog heel even geduld, dan kunnen we hopelijk weer genieten van warm weer, zachte zomerbriesjes en het genot van een dagje heerlijk tot rust komen op bijvoorbeeld het strand of in het park. Naast dat je er lekker kunt luieren is het natuurlijk fijn als je kunt genieten van een hapje en een drankje. Gelukkig is er een woord voor deze combinatie en is de kunst die er mee gepaard gaat al jaren in ontwikkeling. We hebben het natuurlijk over: de picknick! Maar hoe bereid je de ideale picknick nu voor, wat neem je mee? In dit artikel helpen wij je bij het voorbereiden van de perfecte picknick!

 

Picknick!?

De eerste vraag is natuurlijk waar het woord picknick eigenlijk vandaan komt. Picknick is afkomstig van het Franse Pique nique. Dit woord stamt waarschijnlijk ergens uit de 17e eeuw. Pique betekent in het frans: “iets uitkiezen” en “nique” betekent: “kleinigheid”. De verwijzing slaat dus op de verschillende etenswaren die je meeneemt en waaruit je kunt kiezen.

Picknickkleed

Een echte picknick is natuurlijk pas compleet wanneer je gebruik maakt van een picknickkleed. Deze vrolijke kleden zorgen voor een echte picknicksfeer en beschermen je kleren tegen vlekken van bijvoorbeeld gras, modder en andere viezigheid. Daarnaast zorgt het kleed voor warmte en creëert het een gezellige afgesloten oppervlak.

PicknickmandPicknickmand bedrukken

Echt essentieel voor een goede picknick is natuurlijk een picknickmand. Een goede picknickmand is meestal gemaakt van gevlochten hout of riet en is stevig genoeg om alle benodigdheden voor een picknick mee te nemen. Daarnaast is het fijn als de mand zelf niet te zwaar is en niet te snel warm wordt omdat anders je etenswaren te snel bederven.

Benodigheden?

Maar wat heb je nu daadwerkelijk nodig om te picknicken? Zoals eerder genoemd zijn een mand en een kleed natuurlijk onmisbaar. Daarnaast is het verstandig om eetgerei mee te nemen. Zorg bijvoorbeeld voor een leuk servies. Mocht dit niet lukken, zorg dan in ieder geval voor een bord, bestek, glazen en servetten. Dan kun je gaan bekijken waarmee je de picknickmand wilt gaan vullen. Etenswaren die niet zo snel bederven zijn doorgaans de beste keuze, tenzij je er voor kiest om koelelementen te gebruiken. Zorg voor lekkere broodjes met voldoende beleg, een frisse salade of wat fruit en voldoende drinken zoals water of een vruchtensapje.

Uiteraard kun je de inhoud van je picknickmand naar wens uitbreiden. Zo creëer je een picknick die perfect bij je past! Let er daarnaast op dat je de etenswaren die je meeneemt zo veel mogelijk in afsluitbare bakjes stopt. Behalve dat je medepicknickers dol zijn op jouw lekkernijen zullen er ook een hoop ongewenste gasten graag dichter in de buurt komen van jullie eetfestijn!

Zoals je ziet kost een lekkere en gezellige picknick je waarschijnlijk minder werk dan je vooraf dacht! Dus nodig je vrienden, geliefde of familie uit en trek er een dagje lekker op uit om weer eens ouderwets te gaan picknicken!

Terug naar boven