In verband met aanhoudende drukte kunnen de vermelde levertijden tijdelijk oplopen. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen. 

0
ma t/m vr 08:30 tot 17:30
0344 - 640 200

Schrijf de pen niet zomaar af

Waar een pen vroeger niet weg te denken was, zijn het tegenwoordig steeds vaker laptops, tablets en smartphones die worden gebruikt als substituut. Het maken van een brief, het inplannen van afspraken, het wordt tegenwoordig steeds meer digitaal gedaan. Zelfs op een groot aantal scholen kunnen leerlingen tegenwoordig gebruik maken van tablets. Hoewel de pen steeds minder vaak wordt gebruikt, blijft het natuurlijk nog steeds een veelgebruikt product.


Typen of schrijven?

 

Het maken van brieven, notities of het bijhouden van uw afspraken. Het kan allemaal digitaal of op de 'ouderwetse' manier met een pen. Het heeft beide zijn voordelen en nadelen. Waar gaat uw voorkeur naar uit?
 
Typen heeft als voordeel dat door middel van de spellingcontrole direct te zien is als een woord fout is geschreven. Daarnaast is de opmaak ook vaak in één keer goed en kan de tekst gemakkelijk worden verbeterd.
 
Schrijven heeft echter ook voordelen. Een handgeschreven brief is bijvoorbeeld persoonlijker dan een uitgeprinte brief. Schrijven heeft daarnaast het voordeel dat het document niet verdwijnt door bijvoorbeeld computer problemen. 
 
Wanneer met pen en papier wordt geschreven,wordt er ongemerkt veel verschillende informatie weg gegeven, zoals bijvoorbeeld hoe gestructureerd je werkt. Hieronder kunt u een aantal leuke weetjes vinden hierover.
 
Wist u dat?
  • Mensen die in grote letters schrijven zijn vaak krachtig, vitaal en uitbundig. Het kan ook wijzen op eigendunk en bravoure.
  • Mensen die veel ruimte tussen de regels laten zijn vaak nuchter en minder spontaan. Mensen die minder ruimte tussen de regels laten zijn vaak personen die veel vanuit details denken.
  • Door met je vingers over de achterkant van het papier te gaan, krijg je een idee van de uitgeoefende druk. Zeer zware druk verraadt frustratie, terwijl zeer zwakke druk duidt op neerslachtigheid.
  • Mensen die met een zwarte kleur schrijven zijn vaak serieuze en veeleisende mensen die veel macht uitstralen maar het zijn ook vaak mensen die koud en depressief zijn. 
  • Mensen die met een donkerblauwe kleur schrijven zijn vaak intellectueel en dynamisch. Daarnaast houden ze ook van duidelijke concrete resultaten.
Mocht je meer willen weten over wat bepaalde schrijfkleuren zeggen over iemand, bekijk dan het artikel 'Penkleuren, welke penkleur past bij u?'.
 
Een combinatie van beide
Ook met een pen kun je op touchscreen apparaten, zoals een tablet of een smartphone, typen en schrijven. Met behulp van een touchscreen balletje aan de achterkant of voorkant van de pen kun je met een pen op het scherm drukken en op die manier dus ook typen. De pennen zijn vaak multifunctioneel. Zo kan je met de 3-in-1 balpen Trio, schrijven, markeren en touchscreens bedienen. Benieuwd naar een touchscreen pen? Hieronder vindt u 3 van onze toppers, voor meer (touchscreen) pennen kunt u kijken op www.vanhelden.nl.

 

1: Balpen Sense (2430)
 
Terug naar boven