In verband met aanhoudende drukte kunnen de vermelde levertijden tijdelijk oplopen. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen. 

0
ma t/m vr 08:30 tot 17:30
0344 - 640 200

Twee soorten eco relatiegeschenken die snel groeien

 

MVO en rekening houden met het milieu zijn 'hot' op het moment. Kom meer te weten over 2 soorten eco relatiegeschenken, de sterke groei van milieuvriendelijke relatiegeschenken en de meest populaire mvo artikelen.

 

 

We krijgen van klanten de laatste maanden veel vragen over eco relatiegeschenken. Dat is niet vreemd aangezien ook de bestellingen van milieuvriendelijke relatiegeschenken het afgelopen jaar flink zijn gestegen. Toch blijft de verwachtte explosieve groei nog uit. De overheid zal hier nog meer een voortrekkersrol in moeten nemen. Dit jaar heeft de overheid zich verplicht 100% duurzaam te gaan inkopen dus we zijn benieuwd.

Duidelijk is dat je in de markt van relatiegeschenken niet meer om MVOheen kan. Klanten vragen meer en meer naar relatiegeschenken die weinig schade aan het milieu toebrengen en die duurzaam zijn. Klanten zijn nu zelfs bereid iets meer te betalen voor deze ecologische artikelen.


Twee Soorten milieuvriendelijke relatiegeschenken
Bij de eerste soort is er vaak geen verschil te zien met het traditionele relatiegeschenk. Een gebruiker kan bijvoorbeeld niet zien dat een pen gemaakt is uit recyclebaar materiaal of dat er biologische inkt gebruikt wordt. Veel van onze ‘klassiekers’ zoals balpennen, agenda’s, kalenders of lanyards kunnen intussen ook in een milieuvriendelijke variant besteld worden. Wel kan een klant dan via een opdruk of een speciaal logo laten zien dat het om een duurzaam product gaat. Populair zijn de pen gemaakt van milieuvriendelijk karton, de lanyard gemaakt van maïs en de eco USB-sticks.

Bij de tweede soort gaat het om relatiegeschenken waaraan je onmiddellijk kan zien dat het om duurzame of milieuvriendelijke producten gaat. Een mooi voorbeeld hiervan is een knijpkat, dat is een zaklamp die je kan opladen door te knijpen. Ook relatiegeschenken op zonne-energie, zoals radio’s, stappentellers of rekenmachientjes, zijn in deze categorie populair.

Nieuw zijn ook bureauklokjes en rekenmachinesdie werken op waterenergie. Deze artikelen hebben alleen water nodig om te werken. Batterijen zijn niet meer nodig. Het werkt met een galvanische cel, die door toevoeging van water een chemische reactie opwekt en zo elektriciteit produceert. Zeer leuk om cadeau te geven en eigenlijk helemaal niet zo duur.

Bekijk alle eco en milieuvriendelijke relatiegeschenken op de speciale themapagina Vanhelden.nl/eco. Heeft u nog vragen dan kunt u bij het Verkoopteamterecht.

 

Terug naar boven