In verband met aanhoudende drukte kunnen de vermelde levertijden tijdelijk oplopen. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen. 

0
ma t/m vr 08:30 tot 17:30
0344 - 640 200

Veilig Verkeer Nederland wil standaard Veiligheidshesjes in auto

Informatie over het standaard leveren van veiligheidshesjes bij nieuwe auto's en de top 5 van veiligheidsartikelen voor in de auto.

Top 5 veiligheidsartikelen voor in de auto

De afgelopen weken waren de bekende gele veiligheidshesjes (ook wel veiligheidsvestjes genoemd) weer in het nieuws. TROS Radar meldt dat Veilig Verkeer Nederland (VVN) autofabrikanten oproept bij nieuwe auto's standaard veiligheidshesjes te leveren. Op deze manier zijn automobilisten beter voorbereid wanneer zij met pech langs de snelweg komen te staan.

Zowel de BOVAG als VVN beklemtonen echter dat veiligheid op de weg zeker in Nederland als een verantwoordelijkheid voor de automobilist zelf wordt gezien. “In veel Europese landen zijn de felgekleurde veiligheidshesjes, verbandtrommels, isoleerdekens en brandblussers wettelijk verplicht, legt de woordvoerder van VVN uit.” In Nederland wordt grotendeels vertrouwd op het gezond verstand van de bestuurders. VVN vindt het opvallend dat de laatste tijd gestrande automobilisten op de snelweg werden aangereden.

Niet in alle auto’s een veiligheidshesje
Voordat er standaard een veiligheidshesje in iedere auto ligt die aangeschaft wordt zijn we nog wel een paar jaar verder. En hoeveel komen er in de auto te liggen? Voor iedere zitplaats 1? En het geldt alleen bij aanschaf van nieuwe auto’s. Bij aanschaf van een tweedehands auto is het verstandig zelf voor veiligheidshesjes te zorgen. Kortom, er is nog wel wat werk aan de winkel willen fabrikanten dit in iedere auto leggen.

Veiligheidsvestjes erg populair als relatiegeschenk
In de week na de berichten van TROS Radar en RTL.nlzijn er meteen veel veiligheidshesjes verkocht. De themapagina ‘Veiligheid’ kreeg ook meteen veel bezoekers. Bedrijven laten de hesjes bedrukken met hun logo en delen ze als relatiegeschenk uit aan relatie en medewerkers. Ze geven hun relaties eigenlijk een stuk ‘Extra veiligheid in het verkeer’. Dit is een goed middel om relaties te versterken.

Nuttige link
- Europese regels veiligheidsvest

Top 5 Veiligheidsartikelen voor in de auto
1. Veiligheidshesjes (veiligheidsvestjes)
2. Auto Veiligheidssets
3. Auto Safety Hammer (veiligheidshamer of escapehammer)
4. Gevarendriehoek
5. EHBO-sets

Wenst u meer informatie over veiligheidshesjes of andere veiligheidsartikelenvoor in de auto? Ga dan naar onze contactpagina en mail ons uw vraag of opmerking.

Terug naar boven