In verband met aanhoudende drukte kunnen de vermelde levertijden tijdelijk oplopen. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen. 

0
ma t/m vr 08:30 tot 17:30
0344 - 640 200

Werkkleding laten bedrukken: 7 tips

Het laten bedrukken van werkkleding kan tegenwoordig snel en makkelijk online. Maar voor het beste resultaat zijn er op voorhand wel een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. Met deze 7 tips hopen we u goed op weg te helpen!

1. Maat en pasvorm

Hoe mooi de bedrukking ook is: als een medewerker zich niet prettig voelt in de bedrijfskleding die hij of zij draagt, bereikt u geen optimaal resultaat. Te grote of te kleine werkkleding heeft niet alleen effect op hoe de werknemer zich voelt, maar geeft ook een signaal af bij de klant. Voor een goed resultaat let u dan ook op de juiste maat en pasvorm van de kledingstukken die u bestelt. Om te voorkomen dat u te grote of te kleine kleding bestelt, kunt u bij de leverancier in kwestie T-shirts op proef bestellen om te controleren of de pasvorm en maat volgens wens is. 

2. Voorwaarden van de Belastingdienst

Wilt u de werkkleding ter beschikking stellen aan uw personeel en onbelast blijven voor de Belastingdienst? Dan dient u rekening te houden met de wettelijke regelgeving rondom werkkleding. De Belastingdienst beschouwt werkkleding namelijk alleen als zodanig als het voldoet aan een aantal voorwaarden. Er moet bijvoorbeeld een duidelijk zichtbaar beeldmerk op de kleding zitten en de kleding moet alleen geschikt zijn voor op de werkvloer. Op de website van de Belastingdienst vindt u een duidelijk stroomschema om te bepalen of de werkkleding onbelast blijft.

3. Seizoen

Het seizoen waarin de werkkleding gedragen wordt is heel bepalend voor uw keuze. In de zomer hebben de meeste bedrijven behoefte aan luchtige kleding voor het werk buiten, zodat mensen niet te veel transpireren en goed hun werk kunnen blijven uitvoeren. In de koudere maanden van het jaar is het juist belangrijk dat de werkkleding uw werknemers warm houdt. Laat u een T-shirt bedrukken maar draagt het personeel een jas vanwege de kou, dan is uw bedrijfslogo alsnog niet zichtbaar. Ook worden medewerkers minder snel ziek met de juiste bedrijfskleding. Door de werkkleding goed af te stemmen op het seizoen waarin het gedragen wordt, maakt u het optimaal functioneel. Werkt uw personeel bijvoorbeel ook in de wintermaanden veel buiten, dan zullen zij een muts met opdruk waarderen én komt u daarmee onder de aandacht.

4. Kleur

Kies een textielkleur die past bij uw huisstijl en de uitstraling van uw bedrijf. Zo zorgt u voor een goede herkenbaarheid van uw personeel bij uw klanten. De textielkleur en de kleur(en) van de opdruk moeten wel goed bij elkaar passen. Controleer met een gratis drukproef of het logo en de rest van de bedrukking voldoende contrast hebben met de basis textielkleur; als de kleuren te veel in elkaar overlopen, is uw merk namelijk niet goed zichtbaar.

5. Leesbaarheid

Controleer bij het laten bedrukken van werkkleding of uw bedrijfsnaam, slogan en eventueel websiteadres groot genoeg en in een duidelijk lettertype op de kleding komen te staan. De tekst hoeft niet op enorme grootte afgedrukt te worden, maar het is wel prettig als deze voor uw klanten goed leesbaar en herkenbaar is.

6. Tijdloos

Om budgettaire redenen is het voor veel bedrijven vaak prettig om werkkleding te bestellen waar iedereen een tijdje mee vooruit kan. Tegelijkertijd kan het soms handig zijn om een T-shirt of polo te laten bedrukken voor een promotionele actie. Houd er rekening mee dat u kleding met promotionele teksten als ‘Schrijf je nu gratis in’ of ‘Vakantiebeurs 2016’ niet lang meer kunt gebruiken. Deze teksten kunt u beter weglaten als de werkkleding tijdloos moet zijn.

7. Slijtage voorkomen

Bij veelvuldig gebruik gaat ook werkkleding op den duur slijten. Toch kunt u met een paar simpele tips die slijtage zo veel mogelijk voorkomen:

  • Was de kleding de eerste 10 dagen na bedrukking niet
  • Volg de wasvoorschriften in de kleding
  • Was bedrukte kleding altijd binnenstebuiten

Heeft u nog vragen over het laten bedrukken van werkkleding of wilt u meer weten over de mogelijkheden bij Van Helden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of advies.

Terug naar boven